Szacuny
2
Napisanych postów
38
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
2136
Mam dla was poredukcyjne badania analizy składu ciała, oraz krwi, jednak póki co dokładnie przekleje analize, bez zdjęcia a potem dam zdjecie morfologii i moczu
Więc
Data: 17/08/2017
Sporządzone waga TANITA (Typ wagi: BC-1000) badania na czczo
Lat 19
Body fat. 11,3% = 10kg
Wisceralna TK. Tluszczowa 1 level
Wysokość ciała 203,5cm
Masa ciała 88,3kg
BMI 21,6
Masa tk. beztłuszczowa 78,3kg
Masa mięśni=74,5kg
Masa tk. kostnej 3.8kg
Zawartość wody 58,8% = 51,9kg
WIEK METABOLICZNY=12 lat
BMR=2338kcal
Dziennie spożycie= 4162kcal
Takie pytanie byłby w stanie ktoś dobrze mi opisać co było dobrze, co źle, oraz czym jest ten wiek metaboliczny?
Szacuny
59
Napisanych postów
527
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
36480
Wiek metaboliczny w dużym uproszczeniu to jest "jak czuje się nasz organizm"... jak masz 19 lat i wykazało Ci wiek metaboliczny 12 latka to raczej bym w to nie wierzył :D
Szacuny
2
Napisanych postów
38
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
2136
Z tego co ja tutaj widze, to troszke odwodniony byłem ale to raczej spowodowane długim oczekiwaniem na badania, ówczesnym upałem oraz brakiem jakiejkolwiek wody ze sobą.
Szacuny
1717
Napisanych postów
27216
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Nie zapatruj się w tego typu pomiary, gdyż tanita nie jest precyzyjna. Wejdziesz na nią jutro i pokaże Ci całkiem co innego.
Swego czasu byłem trenerem w jednej z sieciówek, kazano robić klientom tego rodzaju pomiary ( co mnie bawiło ) i faktycznie różnice wahały się z dnia na dzień i to znacznie. Jeśli chcesz bardziej precyzyjnych danych to weź cm i mierz się na czczo, do tego fałdomierz może zdać egzamin.
Szacuny
2
Napisanych postów
38
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
2136
Takie pytanko, czy jest różnica w jakości białka w np. drobiu, a wieprzowinie? Czy generalnie białka mięsa zawierają taki sam profil aminokwasowy? Jeśli jest to jaki rodzaj mięsa wychodzi z najwiekszą koryścią
Szacuny
1717
Napisanych postów
27216
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Identycznego profilu aminokwasu nie mają, gdyż jest to inny rodzaj mięsa bowiem wartości są bardzo zbliżone do siebie (różnice niewielkie), poza tym jak Domer wspomniał - pod uwagę należy również brać zawartość witamin oraz minerałów, dlatego tak ważne jest urozmaicanie menu.