Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
37
Witam, wujek Google hasło tania paczka, np Apaczka, Wysylataniej-to są brokerzy kurierscy, w miarę tanio powinno być, ewentualnie poczta USA ale czas dostawy nieznany. U brokera w zależności od czasu do 7 dni powinna paka być u Ciebie. Pozdrawiam Karol
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11340
juz odpowiadam. na ogol ceny skladaja sie 2 czynniki waga tj. placimy za lbs czyli ok. 0.5 kg. a druga sprawa to czas w jakim dana paczka ma dotrzec do celu.
jesli wybieramy opcje 8 tygodniowa to placimy bodajze 29 centow na funt
jesli natomiast wybieramy opcje 4 tygodniowa to cena wynosi 49 centow
o paczkach lotniczych nie wspominam wiadomo kosztuja krocie w poprownaniu do morskich
i tak kolege interesuje paczka o wadze ok 15 kg. czyli 30 funciakow w opcji 8 tyg daje to 10 baxow a 4 tyg 15
sorki za styl ale jakos szybciej mi sie pisze nie uzywajac polskich liter i nie przejmojac sie interpunkcja
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11340
salix wierz mi nie cyganie no fakt tak jak zauwazyles ceny nie sa wygorowane ale faktem jest ze trzeba poczekac troche na paczuche
chociaz z tymi okresami to tez nie jest tak d konca jasne zalezy kiedy paczka zostanie zaladowana na dany kontener
i tak raz wyslalem paczke w trybie 4 tyg. po 2 tyg. wyslalem druga w trybie 8tyg. a okazalo sie ze ta druga doszla tydzien wczesniej niz tz pierwsza nik nie wie czemu ale to akurat nie byl problem
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
0
Polecam firmy DOMA i POLAMER. Nie najtańsze ale firmy z tradycją, sprawdzone i solidne. Przesyłka dociera do Polski w ciągu 3-5 tygodni. Nigdy nie miałem problemu z tymi firmami. W razie zatrzymania przez urząd celny, agencje celne współpracujące z tymi firmami szybko załatwiają formalności. Uwaga na tanie firmy!!! Mam przykre doświadczenie z firmą wysyłkową USA-POL. Tania ale... Przesyłka dotarła do kraju po 9 tygodniach. Ponieważ została zatrzymana do oclenia zostałem telefonicznie poinformowany o tym przez pana Leszka Kuźniaka z firmy spedycyjnej BOMAR (polski USA-POL w Pruszkowie). Ten dziwny pan chciał abym napisał mu upoważnienie na jego nazwisko. Oczywiście nie zgodziłem się gdyż upoważnienie na osobę fizyczną mogłoby się zakończyć całkowita utratą przesyłki. Zażądałem dokumentów z agencji celnej. Dostałem dokumenty od agencji celnej Euro Way po 7 tygodniach i kilkunastu rozmowach telefonicznych!!!!!!!! Dokumenty odesłałem błyskawicznie, po tygodniu zadzwoniłem do agencji celnej. Przesyłka została pozytywnie odprawiona. Przelałem pieniądze na konto Euro Way za SAD i obsługę parę minut po usłyszeniu tej wspaniałej wiadomości. Teraz pozostało tylko czekać aż firma BOMAR dokończy swojego dzieła i przywiezie mi upragnioną paczuszkę...... jednak los bywa okrutny. . . Okazuje się że muszę czekać aż dotrze kolejny kontener i wtedy będą ponoć rozwożone paczki – zapewnienia Leszka Kuźniaka. Minął 9 tydzień w Polsce (18 tygodni od wysyłki w USA)przesyłki nadal nie ma a ja czekam i czekam i czekam . . .
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1
Firma White House Shipping wysyla paczki do Polski.
Nie sa najtansi ale sa pewni i wysylaja z kazdego miejsca w USA.
Maja rowiez olbrzymie znizki z DHL na paczki i dokumenty do Polski z USA i z Polski do USA.
http://whitehouse.whs-us.com uzytkownik: nadawca
haslo: paczka
Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3
Oni mają kilka opcji wysyłek do wyboru, od razu widzisz jaki procent paczek wchodzi w danej opcji na cło. Ponadto w KurierUS masz swoje pomieszczenie w ich magazynie w usa za darmo, wiec możesz nakupić towaru i spakować to zdalnie w jedna paczkę i wysłać wszystko w jednej paczce za niewielkie pieniądze. Ja już przez niech przesyłałem około 20 przesyłek i wszystko doszło przed czasem, możesz sprawdzić ile będą kosztowały cię zakupy w usa