Szacuny
1
Napisanych postów
125
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1326
skos góra 12/10/8
poziomo 12/10/8/8
sztangielki pół skos 12/10/8
rozpiętki 3x12
tak zacznij ćwiczyć powinno się rozruszać a pozatym masz tutaj za mało ćwiczeń na rozpiętki :)
Szacuny
1
Napisanych postów
28
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
530
Podobny problem mam ja ale z lewa. Zeby je wyrownac trzeba ciwczyc stangielkami a sztangle odstawic na jakis czas. wogle cwiczenia na hantlach sa po to aby jakos wyrownac poziomy silowe miesni. A i ja tez sie skupiam podczas cwiczen bardziej na tej lewej słabszej czyli w twom wypadku prawej. Niezbedne jest tez przyjmowanie calego ciezaru na klate a nie na np barki czy trice/bice. Przy wyciskaniu sztangielek rob progresje i przy tej fazie gdzie sztangielki masz nad klate przekrecaj je w bok (chwyt mlotkowy) i złacz je pomoze to w dodatkowym napieciu miesni. ja tak robie i cos tam czuje powoli.
Szacuny
2
Napisanych postów
437
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5984
wyciskanie hantli glowa w gore 3x 12/10/8
wyciskanie hantli poziomo 3x 12/10/8
rozpietki hantlami glowa w gore 3x 10-12
rozpietki na maszynie lub brama 3x 12
Szacuny
7
Napisanych postów
109
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
638
Tez miałem ten problem kiedys. I udało mi sie ten problem skorygować w 6 tygodni planem na samym hantlach. Ale niby niesymetryczna klatka to niby tez wada postawy, przyjmowania złych pozycji np.siedzac opierajac sie jedym łokciem o biurko - ktos tak pisal kiedys. Ja wykonywalem rozne inne cwiczenia
np. wieszałem sie na drążki itp. mysle ze to wszystko pomogło. Poszukaj w wyszukiwarce.