Szacuny
40
Napisanych postów
6575
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
35065
100 pompek na pewno nie przełoży się na lepszy wynik w wyciskaniu. Jak ktoś nie umie zrobic 10 pompek to będzie ok, ale potem już coraz więcej w wytrzymałośc pójdzie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jest to trening nastawiony na wykonywanie 100 pompek, a nie budowe sylwetki. Oczywiscie przy odpowiednim odzywianiu cos by moze na klacie przybylo, w mniejszym stopniu tricu i innych mniej dzialajacych partiach. Jesli chcesz budowac mase to cwicz planem do tego przystosowanym. Proponuje FBW o ile masz troche wiecej obciazenia.
Opracowanie tego treningu: https://www.sfd.pl/[art]_FBW-_Full_Body_Workout_by_georgu-t364504.html
Szacuny
5
Napisanych postów
31
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1753
Robiąc jak najwięcej powtórzeń wypracujesz raczej wytrzymałość siłową niż siłę w czystej postaci. Oczywiście jakiś tam postęp w sile też będzie, ale cudów się nie spodziewaj. Na siłę, z tego co wiem, raczej krótsze serie. Warto dołożyć obciążenie, pompki na trzech taboretach. Oczywiście najlepiej iść na siłownię, ale do pewnego stopnia pompkami też można ;) Pewnie jakiś spec jeszcze się tu wypowie i dokładniej to wytłumaczy
Szacuny
5
Napisanych postów
31
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1753
Efekty będą znikome? To zależy czego się spodziewasz. Jeśli masz nadzieję wyglądać po nim jak Pudzianowski, to faktycznie źle trafiłeś. Moim zdaniem program działa. W czasie gdy dopadła mnie stagnacja pozwolił "ruszyć" liczbę wykonywanych przeze mnie pompek. Odpowiednik A6W? Dlaczego tak sądzisz? Możesz wskazać podobieństwa? Niektórzy mówią, że ten program jest zbyt wymagający ale może to być kwestia indywidualnych preferencji. Na jednego program działa lepiej i kolejne stopnie są wykonalne bez większych problemów, inni powinni się rozejrzeć za czymś co bardziej odpowiada ich wymaganiom.