Mam cerę naczynkową, nic ciekawego bo zawsze jakieś cholerstwo wyskoczy. Byłam u dermatologa, przepisał mi tabletki, maść oraz specjalny krem wysuszający do twarzy. Pomogło. Recepta? Jeżeli naprawdę chcesz pozbyć się trądziku, wybierz najbardziej renomowanego dermatologa w najbliższym mieście. Nie żałuj pieniędzy, na jakiś podrzędnych laborantów, którzy zamiast leczyć twoje niedoskonałości, będą testować na Tobie badziewia z najniższej półki. Wydaj pieniądze raz, a porządnie. Jeżeli chodzi o prosaki, to sama się ich pozbyłam, sposób: igiełka jednorazowa, którą nabędziesz w każdej aptece plus woda utleniona i maść cynkowa. Nakłuwasz, odsłaniasz nabłonek i wyciskasz. Wychodzi błyskawicznie. Przecierasz następnie wacikiem z wodą utlenioną, aby oczyścić i nakładasz odrobinę maści cynkowej, która przyspiesza gojenie. Trzeba mieć do tego nerwy i subtelność, bo szkoda zmasakrować niepotrzebnie twarzyczkę. Zamiast maści cynkowej możesz zastosować również maść z witaminą A. Tani sposób i skuteczny.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!