słyszałem ze po zażywaniu białka masowo wyskakują pryszcze( na twarzy plecach , klacie)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Witam
Nie spotykałem się zbyt często z występowaniem trądziku przy suplementacji białkiem ale jeśli u Ciebie to występuje to warto wyeliminować odżywkę bądź zmienić producenta/zmniejszyć dawkę. Warto również pamiętać, że różne produkty w naszej diecie mogą nasilać powstawanie pryszczów, chociażby nabiał.
Spożywanie produktów mlecznych może zwiększyć poziom insuliny i poziom hormonu IGF-1, na skutek czego dochodzi do mocniejszego rogowacenia się komórek w okolicy przewodów łojowych. W ten sposób mogą pojawiać sie krosty. Ponadto warto zwrócić uwagę na udział tłuszczy w diecie. Powinniśmy wystrzegać się np. tłuszczów trans, a więc utwardzonych tłuszczy roślinnych. Prócz tego są przesłanki świadczące o tym, iż w przypadku problemów z cerą należy ogarniczyć spożycie kwasów omega 6, która zawarte są w olejkach roślinnych.
Jeśli problem będzie występował dalej to zalecam wizytę u dermatologa.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-20 19:04:21
Nie spotykałem się zbyt często z występowaniem trądziku przy suplementacji białkiem ale jeśli u Ciebie to występuje to warto wyeliminować odżywkę bądź zmienić producenta/zmniejszyć dawkę. Warto również pamiętać, że różne produkty w naszej diecie mogą nasilać powstawanie pryszczów, chociażby nabiał.
Spożywanie produktów mlecznych może zwiększyć poziom insuliny i poziom hormonu IGF-1, na skutek czego dochodzi do mocniejszego rogowacenia się komórek w okolicy przewodów łojowych. W ten sposób mogą pojawiać sie krosty. Ponadto warto zwrócić uwagę na udział tłuszczy w diecie. Powinniśmy wystrzegać się np. tłuszczów trans, a więc utwardzonych tłuszczy roślinnych. Prócz tego są przesłanki świadczące o tym, iż w przypadku problemów z cerą należy ogarniczyć spożycie kwasów omega 6, która zawarte są w olejkach roślinnych.
Jeśli problem będzie występował dalej to zalecam wizytę u dermatologa.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-20 19:04:21
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
jeśli przesadzisz to może wystąpić skaza białkowa, a to jest jeden z jej objawów
...
Napisał(a)
heheheh
pamietam..........
to bylo jakies 20 lat temu
pierwsze bialka w polsce
tragiczna jakosc
ja chcialem byc szybko duzy
ale mnie wysypalo - indianin w barwach wojennych wysiada
lekaz ozekl cośtammononukleoza chyba albo cos - skaza bialkowa
za duzo bialka..........
tak ku przestrodze pisze te wspomnienia ......
pamietajcie , wiecej nie zawsze znaczy lepiej i szybciej.......
zdrowie i watrobe macie tylko jedną........
pamietam..........
to bylo jakies 20 lat temu
pierwsze bialka w polsce
tragiczna jakosc
ja chcialem byc szybko duzy
ale mnie wysypalo - indianin w barwach wojennych wysiada
lekaz ozekl cośtammononukleoza chyba albo cos - skaza bialkowa
za duzo bialka..........
tak ku przestrodze pisze te wspomnienia ......
pamietajcie , wiecej nie zawsze znaczy lepiej i szybciej.......
zdrowie i watrobe macie tylko jedną........
...
Napisał(a)
ja jak przestaje brac bialko, pozniej kupie sobie nowe opakowanie to tak przez pierwsze 2 tygodnie troche mi wyskakuje ale pozniej juz spoko jest
mnie po 3D Protein treca wysypało i musialem czesc tego bialka wy***ac
mnie po 3D Protein treca wysypało i musialem czesc tego bialka wy***ac
1
...
Napisał(a)
ja przez bialka mialem problemy z nerkami zgadzam sie z bimem co za duzo to nie zdrowo 

i po co sie gapisz?
...
Napisał(a)
jeśli będzie się białkiem uzupełniać braki, a nie robić nadwyżki to nic nie powinno wysypać
ale każdy organizm inaczej reaguje, więc to też nie jest reguła
ale każdy organizm inaczej reaguje, więc to też nie jest reguła
...
Napisał(a)
Dokladnie.Nie ma co przesadzać jeśli ktoś ma skłonności do alergii pokarmowych, akto ich nie ma ..
Co do tego Treca akurat to norma bo tam białko pszeniczne mocno uczula.
Zdr.

Co do tego Treca akurat to norma bo tam białko pszeniczne mocno uczula.
Zdr.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
...
Napisał(a)
jak ja mialem na plecach po bialku ktos mi poradzil zeby isc na solarke raz i przeszło odrazu
1
...
Napisał(a)
Ja kupilem kompleks witamin b i watroba sie zrobila prawie niezniszczalna. po ostanim melanżu(czasem trzeba wyjść z piwnicy do ludzi) bylem pewien ze rano bede wpół do śmierci a tu nic. witaminki + dziewczynyki i nie ma mocnego
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Białko SErwatkowe 80% + Carbo = ????????????
Następny temat