Witam 4 lata temu strzelilo mi w plecach odcinek ledzwiowy . przylecialem do pl do lodzi zrobilem rezonans i okazalo sie ze ma przepukline odcinek ledzwiowy lekaz mowil ze trzeba operowac . Wrocilem do uk minelo 4 lata plecy raz bola raz nie ale ogolnie mosze sie pilnowac. od tego czasu przestalem cwiczyc na silowni przytylem 16 kg . w styczniu postanowilem cos zrobic ze soba zapisalem sie na silownie wazylem 110kg przy zwroscie 179cm .Na dzien dzisiejszy schudlem 10 kg w niecale 1,5 miesiaca zapisalem sie na silke robie cwiczenia fbw i duzo cardio dieta 2000carori dziennie znow poczolem bodziec do treningow mam cel jeszcze zejsc 10 kg i robic puzniej lekka mase z pomaca samego testosteronu a przypominam ze mam 39 lat. Moje pytanie czy jest tu ktos z przepuklina kregoslupa i bolacym kregoslupem i uprawia sporty silowe?czy to ma sens? czy lepiej siedziec w domu na kanapie i pic piwo i pierdziec w kanape
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/przepuklina_kregoslupa_odcinek_ledzwiowy_a_treningi_silowe-t1138438-s2.html
Tutaj już miałeś jeden temat .
Byłeś u tego fizjo ? Pracowaliście nad tym problemem ?
Oczywiście ze można trenować z przepuklina , nawet trzeba trenować . Jednak w zależności od zaostrzenia problemu i lokalizacji należy odpowiednio modyfikować plan treningowy , odpowiednio dobierać ćwiczenia .Osobiście również mam dwie przepukliny kręgosłupa i trenuje . Oczywiście nie jest to już ten trening jak kiedyś , jednak spokojnie można wykonywać większość ćwiczeń .
Tutaj już miałeś jeden temat .
Byłeś u tego fizjo ? Pracowaliście nad tym problemem ?
Oczywiście ze można trenować z przepuklina , nawet trzeba trenować . Jednak w zależności od zaostrzenia problemu i lokalizacji należy odpowiednio modyfikować plan treningowy , odpowiednio dobierać ćwiczenia .Osobiście również mam dwie przepukliny kręgosłupa i trenuje . Oczywiście nie jest to już ten trening jak kiedyś , jednak spokojnie można wykonywać większość ćwiczeń .
1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Tak bylem u fizjo pare razy ale nic nie polepszylo Dziekuje flex za odpowiedz
...
Napisał(a)
Odpowiedni fizjoterapeuta/masażysta, który zna się na przypadłości i rozmasować odcinek który sprawia ból, oczywiście w momencie kiedy nie ma ataku. Wybrane ćwiczenia, taka zaprawa poranna właśnie na przepuklinę, rwę kulszową. Unikać przeciwbólowych i przeciw zapalnych tabletek, bo nie mają sensu tutaj. Taka ciekawostka, monodieta typu ,, carnivore,, wyleczyła córkę pewnego doktora,...z artretyzmu i depresji. Trzymam się zasad, okresowych głodówek i keto/paleo I właśnie diety karnivora. Mam podobny problem, ostatni tydzień poszedłem na żywioł, wakacje i Teneryfa....każdego dnia piwko, jakaś frytka, generalnie bez restrykcji i...właśnie siedzę z kompresem na lędźwiach. Mam wrażenie, że dieta może bezpośrednio lub pośrednio wpływać na takie dolegliwości.
Umysł...duch i ciało.
...
Napisał(a)
Kolego tutaj chodzi o przepuklinę to jest problem którego nie wyleczy dieta czy kompresem z maści .
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!