Witam mam kilka nowych zapytan odnosnie mojej przepukliny gdyz ostatnio zaczelo dziac sie cos dziwnego ale nie wiem czy mam sie przejmowac.
Dokladnie w zeszly poniedzialek po treningu brzucha z obciazeniem poczulem bol wlasnie w okolicy przepukliny. Przez kolejne 2-3 dni bol byl taki sam. Po kilku dniach sie zmniejszyl ale nadal jest odczuwalny. Nie byl on moze jakos strasznie ostry ale jednak wyraznie odczowalny-szczegolnie przy poruszaniu sie. Wielekosc przepukliny wg mnie sie nie zwiekszyla ale 100% pewnosci nie mam.
Ostatnio jem troche wiecej niz wczesniej i
przytylem kilka kg i nie wiem moze to ma jakis z tym zwiazek? Po posilakach szuje sie jakis taki pelny i zbieraja mi sie gazy :/.
Na silownie wogole nie chodze ale tak w tygodniu to zawsze gram w pilke nozna, koszykowa, tenisa stolowego i troche sie gimnastykuje - rozne przewroty/stania na rekach, trenig brzucha, rozciaganie.
Dzis jest 6 dzien po tym zdarzeniu i jest niby troche lepiej ale nie idealenie. Sam nie wiem czy mam sie tym martwic? Bo jak pisalem nie wydaje sie ona wieksza.
Mialem po pol roku od zrobienia tego usg co wykrylo przepukline isc i zrobic ponownie czy sie nic nie dzieje, ale ze nic nie odczuwalem wiec nie poszedlem a teraz to minelo praktycznie 2 lata:/. Kilka razy juz mialem bol tego typu wlasnie po cwiczeniach brzucha ale na drugi dzien samo przechodzilo. Moze teraz przeholowalem? Albo dlatego ze wiecej jem/ troche przytylem?
Pojde na dniach do rodzinnego niech daje jeszcze raz skierowanie na usg zeby zobaczyc czy sie powiekszylo ale kurde ciekawe kiedy mnie przyjma :/.
Moze kupic se taki pas jak na
http://www.pani-teresa.com.pl/ - pasy brzuszne - uniwersalny pas brzuszny "22" zamkniety? Daje to cos?Moze zakladac to jak cos robie podczas zajec sportowych? Dodam ze studniuje WF i jestem na 1 roku mgr wiec chcial bym juz dokonczyc te studia. Pytalem kilku lekarzy i odradzali mi operacje.
Zmieniony przez - krawat w dniu 2007-01-21 21:39:22