cześć, wiem że to może wydawać się mało ważny temat, ale chyba lepiej spytać niż później żałować.Szukałem troche info na ten temat,ale ciągle mam wątpliwości.Po niektórych ćwiczeniach, jak wyciskanie czy podnoszenie hantli na barki czuje ból w nadgarstkach.Czytałem, że usztywnienia lepiej unikać i skupić się po prostu na wzmacnianiu tej części przez ćwiczenia, ale z drugiej strony boję się o kontuzje.A co do samych rękawic,to może znacie/używacie jakiegoś konkretnego modelu rękawiczek który możecie polecić??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wydaje mi sie ze lepsze bez usztywnienia jak cwiczysz raczej malymi ciezarami. pocwicz troche przedramie to sie nadgarstek wzmocni i bedzie wszystko dobrze. Jesli bedziesz podnosil duze ciezary wtedy bedzie ci to potrzebne
Tak wg. mnie

Tak wg. mnie

Trzeba być twardym, a nie miętkim...
...
Napisał(a)
moim zdaniem Pas nadgarstkowy jest rownie potrzebny jak pas chroniacy kregoslup. Jednak nie spotkalem zadnych rekawiczek zeby chronily wystarczajaco nadgarstek. Rozwiazaniem jest dokupienie pasa nadgarstkowego, cena ok 15 zl/szt. a korzysci z tego sa duze.
--|||||||----165------|||||||--
A moim zdaniem to najważniejsza jest technika a po drugie odpowiednie dobieranie ciężaru. No i oczywiście solidna ROZGRZEWKA. Mnie bolały nadgarstki trochę pogłówkowałem zmieniłem nieco trening rozgrzewkę i już nie boli
Tak że spróbuj, no a jeżeli mimo wszystko będzie bolało to wtedy zastanów się nad jakimś usztywniaczem. Ale po zadbaniu o te elementy już nie powinno.

**** SFD Fight Club ****
Wielkie ambicje rodzą wielkie sukcesy.
...
Napisał(a)
dzięki za pomoc.chyba jednak kupię te z usztywnieniem.w treningu mam prawie maksymalne ciężary a dobra rozgrzewka nie pomaga.co nie znaczy, że odpuszcze ćwiczenie nadgarstków
jeszcze raz thx za odp

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!