...
Napisał(a)
dodatkowo wyczytałem że minocyklina jest używana w leczeniu bólu związanego z nowotworem, że minocyklina nasila działanie leków opioidalnych i chroni przed skutkami ubocznymi tych leków
...
Napisał(a)
Tylko ciekawe ile z tego jest potwierdzone. Bo ja studiuje medycynę i w książce od farmakologii jest jedynie wzmianka, że prócz działania przeciwbakteryjnego wykazuje działanie właśnie cytoprotekcyjne. Ale z ciekawości sam sprawdzę potem w Farmakologii Kostowskiego, tam powinno być więcej info na ten temat.
PRZYSZŁY LEKARZ :: Jeszcze 2 lata do wypisywania recept... na koks
FARMAKOLOGIA KLINICZNA ::
...
Napisał(a)
Minocyklina jest antybiotykiem całkowity bezsens brać jedne z naj-toksyczniejszych leków jak ,antybiotyki gdy nie ma zapalenia bakteryjnego jak angina czy zapalenie oskrzeli . na cyklu jak i tak już obciążasz organizm.
Edit sorki nie spojrzałem na daty archiwum temat z przed dwóch lat.
Zmieniony przez - wnc1964 w dniu 2015-09-24 12:55:48
Edit sorki nie spojrzałem na daty archiwum temat z przed dwóch lat.

Zmieniony przez - wnc1964 w dniu 2015-09-24 12:55:48
najsłabszy inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny,
- najmniej selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny.
TABELA WEDŁUD KSIĄŻEK PISANA NA PODSTAWIE MOICH ODCZUĆSKDER-paroksetyna fluvoksamina
...
Napisał(a)
Wnc skoro już odkopałeś mój temat to mógłbyś się łaskawie wczytać - antybiotyk otrzymywałem z przyczyny medycznej. Twój wpis o najtoksyczniejszym leku czyli antybiotyku to kompletne niedouczenie. Antybiotyk antybiotykowi nie równy - nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Doxycyklina i minocyklina to antybiotyki brane ciągowo nawet kilka lat np przy boleriozie doxa. Przyznaję oczywiście rację że idiotyzmem należy nazwać zabawę antybiotykami bez wskazania - osobiście nie słyszałem o takich przypadkach. Sam jechałem w sumie na doxie i mino w sumie ok kilka lat i śmieszne wydaje mi się określenie najtoksyczniejsze z toksycznych(; Oczywiście wszystko odbywało się pod ścisłą opieką lekarską z częstymi kompleksowymi badaniami. Ja bardzo dobrze toleruję wszystkie leki, mój ulubiony to mietek, i mam świadomość że po tym co władowałem ( ładuję) większość miałaby poważne problemy zdrowotne
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2015-09-24 16:29:35
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2015-09-24 16:33:51
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2015-09-24 16:29:35
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2015-09-24 16:33:51
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!