czy jest to normalne w rowerkach magnetycznych czy tez cos z rowerkiem jest nie tak? bo myslalem, ze skoro opor jest magnetyczny, to nie powinno byc zadnych odglosow
Szacuny
4
Napisanych postów
401
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10807
rozkrecilem i nic o kolo nie ociera. zreszta od kola to jest lekki szum powietrza, co jest normalne. za to u mnie jeszcze duzo glosniej jest od tego miejsca gdzie sa zamocowane pedaly. rozkrecilem to, dokladnie nasmarowalem lozyska i roznica jest prawie, ze niezauwazalna... wiec nie wiem co mam robic. moze wymienic lozyska na jakies lepsze? tylko czy to cos da?
dodam ,ze bylem specjalnie w sklepie posluchac jak rowerki pracuja i tam nic nie slychac przy jezdzie. wiec albo ten model tak ma, albo moj rower jest walniety
Szacuny
15
Napisanych postów
791
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10498
No właśnie tak to jest ze sprzętem na allegro. Ja wolałem dozbierać i kupić nieużywany w sklepie. Może pedały są gdzieś pęknięte i dlatego tak jest. Albo ten mechanizm, którego nie da się rozkręcić. Widziałem w markecie przecenione rowery stacjonarne bo były uszkodzone i w jednym z nich właśnie ten mechanizm (nie wiem jak to się fachowo nazywa), który obracał kołem był zepsuty i wtedy trzeba szukać nie wiem gdzie nowego. Może jest gdzieś jakiś serwis, popytaj.
Szacuny
4
Napisanych postów
401
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10807
Nie no z pedalami jest wszystko ok. Tylko te lozyska tak halasuja. Bylem w serwisie i gadalem, to pokazywali mi lozyska za 45 zl, ktore sa ponoc bardzo ciche. Jak beda pasowac, to wymieniam. A sprzedawca z allegro powiedzial, ze jak w serwisie mi to zrobia, to on pokryje koszty.