Szacuny
5
Napisanych postów
2214
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
37939
mam pytanko nt. aerobow. ile faktycznie spale kalorii cwiczac przez godzinke na rowerku, na stepperze i na biezni?
wg. wskazan na sprzecie w klubie rowerek daje ok 140/h. stepper 500/25 min (!!!). czy te wskazania sa pomylone? jak do tego ma sie bieganie?
ktore z cwiczen jest najbardziej efektywne? lepiej trzymac sie jednego czy np. 30 min rowerek i 30 min step?
pozdr.
Szacuny
7
Napisanych postów
304
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3817
Ja tam się nie znam, ale jak jeżdzę na rowerku dla rozgrzewki to w ogóle się nie męczę (żadnego oporu nie czuć, może te rowerki na siłowni mam zepsute?), natomiast na bieżni można się szybko spocić ;)
Szacuny
12
Napisanych postów
963
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18182
hardkorem jest steper 45-60 min na tym sprzecie z podkreconym oporem i mozna zdechanc ,akutalnie rowerek po 45-60 min na sporym oporze i jestem zdyszany
Szacuny
5
Napisanych postów
2214
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
37939
eee, autor nie zapomnial :). autor mial troche zajety dzien i nie siedzial na necie.
generalnie jade na diecie redukcyjnej juz ponad 2 miechy, aerobowo godzinke 5-6 razy w tygodniu. troche zbrzydl mi juz rowerek i pomyslalem coby urozmaicic troche aeroby:). stepper nieglupia sprawa. po 30 minutkach (tak jak dzis) koszulke mialem calkiem mokra, a po godzince rowerka przy sporym obciazeniu nie mam nawet w polowie tego zmeczenia. myslac logicznie - stepper i nic innego, ale jakos nie moge sie do konca przekonac, dlatego zapytalem Was.
najprawdopodobniej zostane przy 30 min steppera i 30-40 min rowerka. do tego doloze thermala (w tygodniu w koncu bede mial:) mysle ze to dobra opcja. chodzilo mi o suche dane i Wasze odczucia indywidualne.
oczywiscie z checia przeczytam dalsze opinie.
pozdr.