Szacuny
0
Napisanych postów
155
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1119
Zapewne wielu z Was widzialo (np. na filmach), jak koles w takich dziwnych butach podwiesza sie na drazku i wisi do gory nogami. OStatnio gdzies reklame widzialem takiego hmm "lezaka", ze lezy sie w pozycji nogami wysoko do gory - to wszystko podobno dobrze dziala na rozciagniecie kregoslupa co podobno jest bardzo pozadane i pozytywnie wplywa na wlasnie kregoslup (odciaza go) i zayebiscie odpreza. Czy wiecie moze jak sie takie ustrojstwa nazywaja(np te "buty") bo bym sobie poszukal w necie a nie wiem jak to sie nazywa. No i prosba do Guru, zeby zapodal, czy jest to prawda czy tez nie Wielkie dzieki & Pozdro
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
jesli chodzi o skoki z bungie to ja widze tylko same pozytywne kwestie byc moze jest to szkodliwe ale warto
bo zmienia zupelnie cale zycie oraz sposob patrzenia na swiat
Dzarek
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie klnij bo usunę!!! Takie buty lub KAŻDY inny sposób rozciągania kręgosłupa wpływa pozytywnie, szczególnie w przypadku systematycznych ćwiczeń z dużym obciążeniem. Zwróć uwagę, aby czas przebywania w pozycji wiszącej był krótki - np. 1-2 minut po rozluźnieniu mięśni. Potem rozciąganie może doprowadzić do uszkodzenia kręgosłupa. Poza tym przekrwienie wewnątrzczaszkowe w tej pozycji może doprowadzić do udaru mózgu lub pęknięcia tętniaka. Możesz krótkie wiszenia powtarzać kilka razy dziennie.
Apeluję o rozsądek. Pozdrawiam.
Szacuny
9
Napisanych postów
2988
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
27831
Ciekawy temat.
Ja często staram się rozciagać kręgosłup, a także czasem robić coś takiego jak koty - wyginanie grzbietu - lubie, gdy mi fajnie tam pochrupie:)
Ale nawiązując do tematu ewentualnego przekrwienia w głowicy - ja to wygląda przy skoku BUNGIE??? Bo ja zauważyłem u siebie, że gdy stoję na rękach (szczególnie bez rozgrzewki) to mam uczucie napompowania krwią głowy... A planuję sobie skoczyć na linie. Czy nie powinienem??
Guru (i Inni), proszę o odpowiedź.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Narządy wewnętrzne, biodro, kolano, ukłąd mięśniowy kończyny, przekrwienie mózgu do wybroczyn włącznie, stres ze skokiem ciśnienia tętniczego. Niebezpieczeństwo urazu ogromne. Każdy może skoczyć. Większość przeżywa. Nie wszyscy !!!
Pozdrawiam.