Szacuny
5
Napisanych postów
506
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2968
witam od 4 lat startuje w 3 boju siłowym 6 miesiecy temu złapal mnie ból pleców przeszło niedawno robiłem przygotowania i pech
trafiłem do lekarza bez przeswietlenia stwierził RWA KULSZOWA przepisal mi DICLORATIO+SIRDALUD przeszło potem ja popelniłem bład nagłymi treningami efekt ....trafiłem na pogotowie cała lewa noga mi zdretwiała w podudziu az do stopy
dostałem witam b12+COCARBOXYLASUM+MYDYCALM FORTE
efekt mizerny
teraz znów biore DICLORATIO+SIRDALUD+MEDYCALM...do tego osłonke na zoladek.........zwiazku z tym mam pytanie
1. LEKARZE TWIERDZA ZE TO JUZ KONIEC Z CWICZENIAMItypu m.ciag ZAWODAMI prawda???
2 kto by mógł jeszcze pomóc jaki specjalista
Szacuny
3
Napisanych postów
414
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10194
Mistrzu, skoro zdrętwiała ci noga to masz mega duzy problem. U mnie okazało sie, że to przepuklina jądra miażdżystego w części lędzwiowej z uciskiem na rdzen kręgowy (stąd zdretwienie - ucisk na nerw). Czeka cie prawdopodobnie operacja a radze ci jak najszybciej udac sie do neurologa i ortopedy(ten drugi raczej nie pomoże) i jak najszybciej zrobić rezonans magnetyczny lub tomografię (koszt ok 500 zł). Konieczny również kontakt z neurochirurgiem który cie będzie operował.
Po operacji ok pól roku rehabilitacji ale o trójboju a w szczególoności o martwym ciągu i przysiadach możesz juz na dobre zapomnieć.
Oczywiście to moje zdanie ale znam problem z autopsji.
Leki typu dicloratio sa przeciwbólowe i przeciwzapalne. Im dłużej zwlekasz tym większe uszkodzenie i obumieranie nerwu a co za tym idzie większe prawdopodobieństwo że będziesz miał stały niedowład nogi więc CZYM PREDZEJ REZONANS I NEUROLOG.
Szacuny
5
Napisanych postów
506
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2968
chłopoaki wczoraj rozmawiałem z lekarzem mówił ze rwa tak ma
a ortopeda jedynie rozpisze też taki leki.............
dzs juz chodze mrowienie jeszcze jest...tez tak mysle nad tym rezonansem
REZONANS JEST NA KASE CHORYCH??? CZY PRV??
podobno kołecki też cos mial i mimo to dalej cwiczy
Szacuny
5
Napisanych postów
506
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2968
3mm zwykły lekarz moze dac??
ja jestem z okolicy MIASTKA woj pomorskie
wbije do konca te zastrzyki zobaczymy dobrze ze juz chodze
mimo to rezonans zrobie..........tylko mam szały ze już z m.ciagiem i przysiadem kicha a tak mi ostatnio szło dobrze
Szacuny
3
Napisanych postów
414
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10194
Nie wiem jaka metodą ...:) chirurgiczną czyli rozcieli, wycieli i zaszyli. Rehabilitacja trwała ok 6 miesiecy ale gdybym teraz robił to zrobił bym dłużej. Potem wróciłem na siłownie ale calkowicie zmieniłem sposób ćwiczenia. Generalnie przez pierwsze 2 lata całkowite zero obciążania kręgosłupa. A po przysiadach i martwym mozna na zawsze zapomnieć. Tak przynajmnienj było u mnie.
Jednak nie powinienes do końca sugerować sie tym co ja miałem a raczej jak najszybciej iść do lekarza. Wydaje mi sie że normalny lekarz (I kontaktu) skieruje cie do neurologa a dopiero on może na rezonans lub tomograf. Pewności jednak co do tego nie mam.