Który z tych trzech produktów (ryż, makaron, ziemniaki) jest najbardziej kaloryczny, "tuczący"???
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
ryz: bialy i brazowy na 100 g. maja okolo 350 kcal.
makaron: bez jajeczny, dwujajeczny, czterojajeczny na 100 g. ma okolo 360 kcal.
ziemniaki: na 100 g. maja okolo 80 kcal.
makaron: bez jajeczny, dwujajeczny, czterojajeczny na 100 g. ma okolo 360 kcal.
ziemniaki: na 100 g. maja okolo 80 kcal.
..........Płacz na treningu, śmiej się podczas walki..........
...
Napisał(a)
napewno nie ziemniaki mają tylko wysoki indeks glikogeniczny ale energii maja mało a co do ryzu i makaronu to moim zdaniem zalezy jaki ryz biały czy ciemny i jaki makaron musisz patrzec z tyłu na opakowaniu jest tabela kalorycznosci i oba te produkty beda sie rózniły niewiele np.2 gramami wegli
...
Napisał(a)
najbardziej tuczący będzie ryż biały
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Wszsytkie tutaj produkty maja podobne wartosci btw w 100 g , oprocz ziemniakow, one maja znacznie mniej.Wiec nie można powedzieć co jest bardziej tuczace a co mniej.Zalezy co autor mnial na myśli podkreslajac w nawiasie tuczące.Zapewne najbardziej kalorycznym z tych 3 produktów będzie rozgotowany makaron lub biały ryż
a tuczącymi produkatmi ich nazwać nie można-)
Zmieniony przez - outsidee w dniu 2005-12-27 13:41:38

Zmieniony przez - outsidee w dniu 2005-12-27 13:41:38
...
Napisał(a)
wg mnie nie sa kaloryczne te produkty tylko dodatki do nich ktore w polaczeniu daja bombe kaloryczna np sosy smazone tluste mieso
misiek
...
Napisał(a)
zaley od przetworzenia i naszego organizmu które szybciej odłozy ig 

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
Trzeba też uwzględnić to, że ryżu trzeba zjeść dużo mniej niż ziemniakow żeby się najeść.
<-- Nie, nie jestem łysa
...
Napisał(a)
ktoś tu napisał że ryż nie jest kaloryczny...wręcz przeciwnie jest bardzo kaloryczny...cięzko znaleźć produkty które mają 366kcal na 100gram...ziemniaki mają 4 razy mniej więc ziemniaki nie są kaloryczne tak jak ryż , makaron czy kasza aczkolwiek mają wyższy INDEKS GLIKOGENICZNY
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!