Jakie partie mięśniowe należy ćwiczyć, aby poprawić siłę wyrzutu? jak je trenować? jest może strona poświęcona tej dyscyplinie sportowej?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witaj
sam rzucam oszczepem i troche dyskiem tez macham
ale polecam stronke www.lekkoatletyka.hm.pl
tam jest troszke miotaczy
nie chce mi sie teraz rozpisywac ale jesli chcesz poprawic sile wyrzutu to: rozpietki, przysiady, polprzysiady, wyciskanie, duzo przenoszen, no i oczywiscie same rzuty
a ile wogole masz lat? bo to do wieku tez trzeba odpowiednie cwiczenia dobrac
POzdrawiam

Siła, szybkość, gibkość długie łapy, wielki wzrost i troche masy! - OSZCZEPNIK
...
Napisał(a)
Ja też troche rzucam, zacząłem w I gim, miałem pewne osiągnięcia, teraz mam 18 lat, i od 2 lat już niestety nie trenuje, mój rekord w 3gim to 41m dyskiem 1kg, a teraz już nie trenuje i brak postępów :( dziex za pomoc!!
...
Napisał(a)
Hmm mozesz jeszcze sprobowac ale teraz juz dyskiem bys musial rzucac o wadze 1.75kg a to juz trzeba miec niezla sile i mase zeby daleko machac!!! Jakie masz warunki fizyczne? wzrost, waga, zasiad ramion itp.? POzdrawiam
...
Napisał(a)
waże 77kg, mam 185cm wzrostu, zasięgu ramion nie mieżyłem :) ale od ponad roku ćwicze na siłce na mase, na klate wyciskam 80, a na przysiad ok 90, na bary zza głowy 55kg, w klacie mam 96cm. zastanawialbym sie nawet nad dyskiem 2kg, jak na razie macham 1,5 pozdro
...
Napisał(a)

...
Napisał(a)
w rzucie dyskiem przedewszystkim technika i dynamika,80%to technika ,20%to siła,Na siłowni powinno wykonywać większość ćwiczeń dynamicznych z niewielkimi obciążeniami 50kg max.Oczywiście wszystko zależy od wieku i warunków fizycznych.Ja swojego czasu trenowałem z trenerem z ukrainy,totalnie inny trening od preferowanego w Polsce.Przy niewielkiej masie ciała rzucałem dalej od kolesi napakowanych i cięższych ode mnie ponad 20 kg.Co prawda było to już 6 lat temu.Przy masie 84kg rzucałem 47.5m dyskiem 2kg w wieku 19 lat.
"Don't think; feel. It's like a finger pointing away to the moon.
Don't concentrate on the finger, or you will miss all the heavenly glory."
Bruce Lee in Enter The Dragon (1974)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!