Szacuny
4
Napisanych postów
321
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
1799
witam
Glukoza jest głównym materiałem energetycznym w organizmie ludzkim. We krwi znajduje się w stałym stężeniu 80-120 mg%. Pod wpływem insuliny ulega polimeryzacjii w wątrobie na glikogen.Cukru raczej nie zastąpuj,ale uzywaj jej daje duzo energi..
Szacuny
9
Napisanych postów
1927
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
25267
a można jej używać do słodzenia?
bo qrde z cukrem w herbacie sobie poradziłem (nie pije herbaty), ale jakoś rano owsianka bez cukru nie chce mi przejść przez gardło - lepiej jest słodzić zwykłym cukrem czy lepiej glukozą, może nie ma róznicy?
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
'Upadając można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się'
Szacuny
1
Napisanych postów
157
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
16763
Mistral nie pierdziel czlowiekowi glupot. Glukoza jest cukrem prostym o bardzo wysokim indeksie glikemicznym ( rownym 100 ), jej naduzywanie w bardzo krotkim czasie doprowadzi do otluszczenia. Uzywanie cukru rafinowanego ( sacharozy ) to tez nienajlepszy pomysl, co prawda jest to dwucukier ( jedna czosteczka glukozy + czasteczka fruktozy ) o troche mniejszych wlasciwosciach tuczacych. Jesli juz musisz slodzic to polecam rozne slodziki ewentualnie cukier gronowy.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak jak powiedzial przedmowca glukoza ma bardzo wysoki indeks glikemiczny ktory powoduje szybki wzrost stezenia cukru we krwi, a jak wiadomo w diecie kulturysty preferowane sa pokarmy ktore nie powoduja wlasnie tego wzrostu.
Pozdrawiam
Trening i wiara zrobia ze mnie cara
Old statistics LPA^3498**LWA^545