Szacuny
5
Napisanych postów
1335
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
8969
hej!
Chcę kupić rower do codziennego jeżdżenia po mieście i zastanawiam się nad trekiem 7700 (model 2010) i scottem sportsterem (nie jestem pewna czy to był 30 czy 20). Jeszcze znalazłam na allegro treka 7.7 fx też z 2010 i nie wiem co wybrać. Kompletnie nie znam się na osprzęcie dlatego proszę o radę.
Szacuny
3
Napisanych postów
118
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1378
więc tak wysoko stawiasz poprzeczkę:) 7700 to rower crossowy (czyli z zapędami w las) jak na Twoje miejsce zamieszkania idealny klif i pobliskie lasy na pewno na nim przejedziesz:) osprzęt slx/xt bardzo dobry:) 7.7 to z kolei szosówka bez "baraniej" kierownicy... osprzęt jest typowo szosowy tak jak koła i carbonowy widelec. tym spokojnie możesz smigać w dłuższe trasy po ulicach... po zmianie opon mogłabyś spróbować też swoich sił w terenie lecz będzie Ci ciężej niż na tamtym:) oglądam teraz jeszcze tego scotta i nasuwa mi się pytanie Jaki masz budżet?:D bo scott jest 2500zł, 7700 za 3800zł a 7.7 6000zł...:D scott jest najtańszy ale ma już amortyzator i tarczówki hydrauliczne.. ale jeśli masz jeździć głównie w mieście to te akurat bajery są zbyteczne:D