się na tym nie znam wiec pytam , jest tak :
kupuje mleko od gospodarza czyli prosto od krówki - czasem jeszcze ciepłe jest
ale mniejsza o to - nastepnie moja mama odstawia to mleko aby sie zsiadło , potem gotuje to , w wyniku gotowania 'wytrąca' się z tego - nie wiem jak inaczej to powiedzieć - ser biały , twaróg inaczej
i teraz pytania :
1 . czy to co pozostaje po tym zebraniu tego sera to serwatka ( moja mama tak twierdzi i w sumie nie mam powodów jej nie wieżyć ale pytam dla pewnośsci ) ?
2 . czy to właśnie z serwatki tego typu izoluje się białko do tak popularnych suplementów z zawartością białka serwatkowego ?
3 . czy ma ta serwatka - jeśli oczywiście to jest ta serwatka - jakieś wartosci odżywcze ? chodzi mi o białko , ww i zawartosc innych pierwiastków w niej ?
z góry thx za odpowiedź
kupuje mleko od gospodarza czyli prosto od krówki - czasem jeszcze ciepłe jest

i teraz pytania :
1 . czy to co pozostaje po tym zebraniu tego sera to serwatka ( moja mama tak twierdzi i w sumie nie mam powodów jej nie wieżyć ale pytam dla pewnośsci ) ?
2 . czy to właśnie z serwatki tego typu izoluje się białko do tak popularnych suplementów z zawartością białka serwatkowego ?
3 . czy ma ta serwatka - jeśli oczywiście to jest ta serwatka - jakieś wartosci odżywcze ? chodzi mi o białko , ww i zawartosc innych pierwiastków w niej ?
z góry thx za odpowiedź
To live forever is a fantasy
To die tomorrow is reality
- = - = -
zaczynasz ? wejdź tutaj koniecznie http://www.sfd.pl/temat153141/