Jeszcze zapomniałeś się odnieść do tego że białko Ostrovit jest tańsze od Sfd
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
mikiirasTiiiiaaaa - chinskie zupki tez sa tansze...
I zapomniałeś dodać zaj**iście smaczne.
Oddział nagonki zaczął działać

...
Napisał(a)
Senordzięki za opinie specjalisty... chłopie próbowałem masy białek od tanich po drogie. Ostrovit smakowo przy sfd smakuje lipnie jak dla mnie i różnica w smaku jest zauważalna... K** smakowo jest ok, ale mi bardziej podchodzi sfd. Skład białek jest na forum. Więc o co Ci chodzi, że mam chwalić białko, które ma mniej smakow i mi nie smakuje, bo Ty uważasz inaczej?... Każdy wyraża swoją opinie, ta jest moje, nie zgadzasz się z nią to Twoja/Wasza sprawa
No bardzo się cieszę że próbowałeś masy białek, autor tematu pyta się o jakość białka, a nie o jego walory smakowe.
Zresztą smak już na starcie pomijam bo to co jednemu smakuje drugiemu przez gardło nie chce przejść.
Możesz chwali co chcesz ale pisanie że Ostrovit nie ma szans z SFD tylko i wyłączenie porównując smak jest jednym słowem bzdurą zwłaszcza że jest nowa wersja "instant'' o jeszcze lepszej rozpuszczalności i smaku.
Ostrovit nie ma takiej ilości barwnika i słodzika w składzie no i jeszcze cena, wiec jakiś tam start do SFD ma.
...
Napisał(a)
Może się źle wyraziłem, ale chciałem to streścić jak najszybciej, aby autor tematu wybrał sfd heheh, bo imo jest lepsze jak nie składowo to i smakowo...
1
Marzenia mają mali chłopcy, mężczyźni cele do zrealizowania...
...
Napisał(a)
Bucccekkazdy moze napisac, ze nie ma glutenu podczas gdy ma uznawane za bezglutenowe (choc to jest pozorne):
modyfikowana skrobie pseudobezglutenowa,
modyfikowane bialo pszeniczne pseudobezglutenowe,
sa na rynku nawet koncentraty maki do wypieków posiadajace certyfikaty bezglutenowe podczas gdy gluten w nich jak byl tak jest - conajwyzej w stezeniu ok. 100x nizszym nia w produkcie takim samym tylko nieprzetworzonym...
dla osoby z celiakia jest bez znaczenia czy w produkcie jest (pierwotnie) 1,5g glutenu lub substancji powodujacej podobne do gluten skutki /100g produktu czy jest jej 0,15g/100g produktu po przetworzeniu na pseudobezglutenowy
Zmieniony przez - Bucccek w dniu 2015-08-01 22:45:59
Co za bzdury? Oczywiście, że dla osób cierpiących na glutenozależną chorobę trzewną ma znaczenie ile glutenu jest w produkcie. Uwierz, że Twoje kosmki jelitowe odczują każdy gram glutenu. Jeżeli produkt ma poniżej 20ppm to jest uznawany jako bezglutenowy i może otrzymać certyfikat przekreślonego kłosa. Przy spożywaniu takich produktów spokojnie można utrzymać poziom anty-tTG na dopuszczalnym poziomie poniżej 20.
Wspominana wyżej skrobia pszenna jest wielocukrem, a gluten jest białkiem, z powodzeniem można oddzielić te składniki i używać skrobii pszennej bezglutenowej do produkcji produktów dla osób z celiakią.
Co do wyżej wymienionego białka to w składzie nie ma nic podejrzanego. Nie sądzę, że producent białek SFD deklarowałby brak zawartości glutenu mając obawy, że może się on pojawić w produkcie i tym samym ryzykowałby zdrowie, a nawet życie klientów.
Przypuszczam jednak, że w zakładzie produkuje się inne odżywki i suplementy zawierające gluten, więc może oczywiście dojść do ewentualnego zanieczyszczenia.
3
...
Napisał(a)
Raz wziąłem czekoladę ostrovit i już więcej nie wróciłem do ostrovitu.
Smakowo SFD > Ostrovit.
Zmieniony przez - saduu w dniu 2015-08-04 14:27:47
Smakowo SFD > Ostrovit.
Zmieniony przez - saduu w dniu 2015-08-04 14:27:47
...
Napisał(a)
Bo wziąłeś najgorszy smak. Akurat "czekolada" ostrovitu to kulawy karmel. Najlepszy jest Orzech i podobnie pyszna jest wanilia. Oczywiście na mleku 30g vs 150g mleka. Czym więcej płynu smak robi się gorszy. Wg mnie zwykłe WPC ostrovitu jest smaczniejsze od wersji Instant. Oczywiście instant wzorowo się rozpuszcza i zero piany.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!