Szacuny
2
Napisanych postów
84
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
410
Witam Ziomale! Mam pytanie- jaki jest najtańszy sposób zrobienia własnych ciężarów, chodzi mi o takie gdzieś po 10,15 lub 20kg i żeby były ciężkie a niezajmowały zbyt dużo miejsca na sztandze ;)
Szacuny
5
Napisanych postów
426
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3562
Ja mam jeszcze żelbetonowe obciążenie, którego praktycznie nie używam... 2,5 kg wygląda jak 5 kg żeliwne, 5 jak 10, 10 jak 20 Miałem jeszcze 20 i był okrutnie wielkie. Kolega kiedyś to kupował na Allegro i jak wyjeżdżał z kraju to kupiłem to z ziomkami na grosze jak jeszcze nie było porządnego obciążenia... Z tym trzeba uważać, nawet przy odkładaniu sztangi, bo się posypie. MC na pewno odpada... Szukaj na targowisku żeliwnego obciążenia.
Szacuny
63
Napisanych postów
1192
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
66790
szukaj na złomie kół zębatych, pasowych, zamachowych. niektóre ważą 15-20kg i więcej. Ja robiłem obciążenia nawet z tarcz hamulcowych, a tych na złomach do groma
Szacuny
5
Napisanych postów
139
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1677
z własnego doswiadczenia powiem Ci ze zrobilem kiedys sztange z betonu i rury od płotu. Wiesz, masz płot normalny z siatką i te rury co odstaja, do ktorych siatka jest przymocowana. Wyrywasz taką jedną, wstawiasz jeden koniec do wiadra, zalewasz betonem, ważysz. Za 2 dni wstawiasz drugi koniec i masz sztange. Wage ustawiasz wedłog wielkosci wiadra, w razie czego mozna obłupać troche zeby wyrównac cięzar :D Sam tak zaczynałem ;D ale nie polecam ;D