Szacuny
2
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4
Witam. Siatka, skok do bloku i jakiś napaleniec wyladował mi na nodze... Diagnoza skręcenie kostki II stopnia ( z rozerwaniem torebki ). No i gips !!!! Pytanie: Jak długo trzeba go nosić? Mam go 10 dni i dostaję już pier.... Lekarz zalecił 4 tyg., na forum przewija się 2-3 tyg. Co wy na to? Czy można zamiast gipsu założyć szynę? Z góry dziękuję...
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
23
uwazaj z kostka nie ma przelewu- pewnie tez torebke rozerwales dlatego na 4 tyg dostales gips. ja 7 tyg mam noge w gipsie co prawda ja powazniejsza mam kontuzje
Szacuny
12
Napisanych postów
4405
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
46052
Lepiej to dobrze wylecz, bo kontuzje kostki często nawracają (wiem coś o tym niestety) I zamiast skrócić czas, wydłużysz go sobie o kolejne parę tyg. albo i miesięcy.
Po zdjęciu gipsu noś jeszcze 2-3 tyg stabilizator, no i dobrze na jakąś fizjoterapię pochodzić, żeby się wzmocniło.
"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
Szacuny
5
Napisanych postów
128
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5883
oj sluchaj searme dobrze ci radzi ja tez mialem juz pare razy uraz kostki i to powazy tez mialem zerwanie torebki lepiej wydluzyc kuracje ;] si zakup stabilizator na kostke
Szacuny
1
Napisanych postów
353
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2573
odswiezam kotleta:
lekarz mi zalecił na dwa tygle gipsik, co mija w poniedziałek, z tymze juz normalnie chodze na tej nodze mimo gipsu (skreciłem kostke, mialem duzy obrzek wielkosci cytryny, ale zrobili tylko rtg wiec nie wiem czy torebka pekła) , jesli bede uwazał i nie wariował mysliscie ze moge go juz sobie zdjąc ?
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5
ja skrecialm 2 dni temu kostke i naruszylam torebke stawowa, narzaie mam jeszcze spuchniete troche lekarz dal mi szyne na 2 tygodnie ale dzisiaj moczylam w serwatce. i jak myslicie wroci to do normy??? bo tydzien po sciagnieciu gipsu musze wyjechac za granice i mam nadzieje ze jak bede nosila opaseke to bedzie dobrze,prosze o opinie i z gory dziekuje