Witam ,mam pytanie 2 tygodnie temu upadłam w domu ze schodów,od razu wystapil ogromny obrzęk po zewnętrznej stronie kostki.Mogłam jeszcze w miare normalnie chodzić.Natychmiast pojechałam na pogotowie,zrobiono mi zdjęcie rtg,rozpoznanie cytuje:S93 zwichnięcie ,skręcenie i naderwanie stawów i wiązadeł stawu skokowego 2 stopnia.Założono mi szynę z gipsem ,przepisano zastrzyki fragmina 5000j.Po tygodniu w szynie bolala mnie nie tak kostka jak boczna czesc kosci podudzia ,rozwiazalam bandaże noga była po bocznej stronie poniżej kolana mocno stłuczona siniaki ,bolesna w dotyku ,krwiaki na kostce i w dolnym poziomie stopy.Nogę spowrotem wsadziłam w szyne gipsowa zabandażowalam.Nadmnieniam ze stosowałam sie do zalecen lekarza i nie chodziłam tylko o co trzeba o kulach.Na wizycie po zdjeciu gipsowej szyny noga nie wygladala za ciekawie ,sina ,żółta staw skokowy opuchlizna o polowę mniejszy.Lekarz zalecił nowe zdjecie rtg ale juz calego podudzia na szczecie nic nowego nie wykazało i znów na 2 tygodnie do szyny gipsowej ,tym razem przepisał tabletki Cyclo 3 fort,i fragmnina.Kontrola za 14 dni.Noga bardzo mnie nie boli dopiero teraz powiedziano mi ze mam ja wysoko trzymac w górze powyżej serca ,ale jak ja opuszczam palce mocno sinieją.Lekarz powiedzial mi ze byc moze jeszcze na 2 tygodnie bede miec gips,co daje ogólnie 6 tygodni ale okaże sie po kontroli.Mam pytanie odnosnie nie leczenia krwiaków pod szyna gipsowa jest to nie możliwe ,czy bedzie potrzebna rehabilitacja,czy leczenie jest prawidłowe.Nadmnieniam ze prawie caly czas leżę.Proszę o pomoc ,trochę mam obawy,bo piszecie o ortezie nie wiem jak to wyglada i czy ja muszę miec tą szynę?pozdrawiam Sylwia
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- skręcenie stawu skokowego prawego oraz złamanie szczytu kostki bocznej
- Skręcenie stawu skokowego prawego II stopnia
- Skręcenie naderwanie stawu skokowego
- co trzeba zrobić żeby dostać odszkodowanie za skręcenie stawu skokowego
- skręcenie stawu skokowego mam krwiaka ktory to stopien
- zabiegi rehabilitacyjne skręcenie stawu skokowego
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
skontaktuj się z lekarzem
Moja siłownia : http://www.sfd.pl/Siłka_by_Maćko-t906063.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!