Szacuny
2
Napisanych postów
71
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2554
powiedzcie mi jaka wode mineralna lepiej pic? taka slona (slonawa) czy normalna? po prostu ostatnio dowiedzialem sie ze kilku moich kolegow przezucilo sie na slona (czy slonawa) poniewaz gdzies podobno wyczytali ze jest zdrowsza. Co Wy o tym sadzicie? prawda to? mi sie wydaje ze jak woda jest slona to musi zawierac wiecej sodu a co tym idzie zwieksza cisnienie wiec jest niezdrowa ale moge sie mylic. Czekam na wypowiedz kogos madrego
Ps. dlaczego nieraz wody mineralne slone sprzedaje sie jako lecznicze w roznych uzdrowiskach? wiecie cos na ten temat?
Szacuny
3
Napisanych postów
79
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
408
Między wodą gazowaną a niegazowaną nie powinno być różnicy, możesz mieć jedynie wzdęcia. Co do słonej wody, jeżeli bierzesz kreatynę, to słyszałem na którymś z postów, że według jakiś tam badań woda słona jest najlepsza do cyklów kreatynowych.Pozdrawiam
Szacuny
3
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
12
zdecydowanie, nie nalezy przesadzac z wodami zawierajacymi duzo NaCl czyli slonymi. Bez wzgledu na wszystko soli (kuchennej) nie zabraknie Ci nigdy (w tej chwili wszystko jest mocno przesalane np. wedliny), średnio Polak sporzywa 2-3 razy wiecej soli niz norma WHO, kotra i tak jest zawyzona
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Wody zw zwiększoną ilością sodu przeznaczone są dla osób pracujących w ciężkich warunkach, jak np huta, tartak, górnik. Pij wysokozmineralizowane z wysoką zawartością wapnia i magnezu.