Szacuny
3
Napisanych postów
99
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1392
witam
Nie jestem wielka fanka smazonych potraw ale tak sie zastanwaiam nad tym czy mozliwe jest usmazenie nalesnika bez tluszczu Wiem ze smazenie na oleju z powodu kwasow trans nie jest wskazane i jakos nie czesto to robie..
Rozueme ze to kwresta patelni- na mysl przychodzi mi tefal jednak tej firmy nie mialam i mysle czy na kazdej tefalowskie patelence moge smazyc bez tluszczu? pytanie moze banalane ale dla mnie wazne
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witaj Neli,
co prawda nie wiem, czy na każdej patelni teflonowej da się smażyć bez tłuszczu, ale na pewno są takie patelnie. Najlepiej jak zapytasz w sklepie, to Ci doradzą którą wybrać.
Pozdro Dareckyy
Ps. Masz ładne zdjęcie w avatarze To Twoje?
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
140
Na calkiem suchej patelni nie polecalabym smazyc ale wystarczy posmarowac ja olejem albo nalac oleju rozgrzac i wylac olej a wtedy nic nie bedzie przywieralo
"Jeśli chcesz rozwijać siebie ciesz się, że nazywają cię głupkiem"
Szacuny
19
Napisanych postów
591
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3116
ja mam patelnie na ktorej do smazenia nie potzreba ani grama tluszczu...to jest chyba patelnia tefala z takim czerwonym znaczkiem na srodku. Nalesnikow co prawda nie smaze , ale piersi z kurczaka owszem
Szacuny
2
Napisanych postów
69
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3985
Ja nie wiem jakiej firmy mam patelnie ale na jednej udaje mi się smażyć różne rzeczy bez tłuszczu a na drugiej od razu się przypala (obie są teflonowe). Myślę, że jak się kupi jakąś dobrą patelnie w sklepie a nie na bazarze albo w super promocji za 5 zł to powinno być dobrze.
Omlet daje się zrobić bez tłuszczu, więc naleśnik też powinien
Szacuny
30
Napisanych postów
1168
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
30590
a co wy sie tego tluszczu tak czepiacie ??
Oliva z Olivek
Margaryny ,miekkie
itp itd
Jest wiele roslinnych tluszczy b.dobrej jakosci , i jesli sie uzyje 5 g takiego tluszczu (ok 1 lyzeczka) nic sie zlego nie stanie .
Tak jak koledzy pisza na Dobrych patelniach tefala mozna absolutnie bez fatu , lecz zapomnieli dodac ze patenia sie w ten sposb szybciej niszcza , cos za cos :/
Sztuka zycia polega na tym by Umierac Młodo ... Ale tak Pózno jak to tylko mozliwe ...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
patelnia do smazenia bez tłuszczu firmy tefal www.tefal.pl z Thermo-Spot TM taka czarwnoa kropka na środku który określa idalna temp smazenia. polecam. nie jest tania ale ta jakośc jest warta swojej ceny.