...
Napisał(a)
Witam. Zastanawiam się, jakie soki pijecie, które nie zawierają szalonej dawki cukrów prostych. Oczywiście chodzi mi o kupione soki. Gdzie taki kupić i jak się nazywa? Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Które produkty mają najwięcej cukrów prostych?
- brak cukrow prostych i fatalne samopoczucie?
- Jakie źródła cukrów prostych po treningu?
- Norma cukru 90gramów czy cukrow prostych?
- Wpływ różnych czynników na wchłanianie m.in. cukrów prostych i aminokwasów.
- Makroskładniki a nadwyżka tłuszczy lub cukrów prostych
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Soki w diecie sa zalecane ale w diecie kulturysty niekoniecznie. Chyba, ze ktos ma gen lub podchodzi do tego na luzie 

Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Nie pije soków. Tyle z problemu.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Czytaj uważnie etykiety, wybieraj tylko te 100% np. Tymbark, Hortex.
...
Napisał(a)
kuba999444Witam. Zastanawiam się, jakie soki pijecie, które nie zawierają szalonej dawki cukrów prostych. Oczywiście chodzi mi o kupione soki. Gdzie taki kupić i jak się nazywa? Pozdrawiam
Ja wolałbym kupić owoce niż ten syf ze sklepu

...
Napisał(a)
Od razu syf...
Bardzo polecam soki "Marwit", "Cymes","Victoria" lub "Ogrody Natury" w szklanych buteleczkach 250ml. Grapefruitowe, pomarańczowe, marchewkowe, jabłkowe, mandarynkowe, ananasowe (...) Duży wybór smaków i nie zawierają żadnych cukrów, tylko te naturalnie występujące w owocach. No i datę przydatności mają zazwyczaj dwudniową maksymalnie.
Bardzo polecam soki "Marwit", "Cymes","Victoria" lub "Ogrody Natury" w szklanych buteleczkach 250ml. Grapefruitowe, pomarańczowe, marchewkowe, jabłkowe, mandarynkowe, ananasowe (...) Duży wybór smaków i nie zawierają żadnych cukrów, tylko te naturalnie występujące w owocach. No i datę przydatności mają zazwyczaj dwudniową maksymalnie.

...
Napisał(a)
Paszkos244Od razu syf...
Bardzo polecam soki "Marwit", "Cymes","Victoria" lub "Ogrody Natury" w szklanych buteleczkach 250ml. Grapefruitowe, pomarańczowe, marchewkowe, jabłkowe, mandarynkowe, ananasowe (...) Duży wybór smaków i nie zawierają żadnych cukrów, tylko te naturalnie występujące w owocach. No i datę przydatności mają zazwyczaj dwudniową maksymalnie.![]()
A to faktycznie, tylko mnie zastanawia - skoro mają 2 dni ważności... to w sklepie rozumiem produkują?

Tak z ciekawości ile taki soki kosztują?
...
Napisał(a)
Nieee
Produkują je poza sklepem. A kosztują chyba coś około 3,- jeżeli mnie pamięć nie myli
.

...
Napisał(a)
Paszkos244NieeeProdukują je poza sklepem. A kosztują chyba coś około 3,- jeżeli mnie pamięć nie myli
.
Kurde trochę drogo... W sumie jeżeli ktoś ma fundusz, własny ogródek, sokowirówkę i chęci do mycia jej

Mniej więcej jestem zorientowany w temacie marchwiowo-kapuścianym

...
Napisał(a)
Jeśli masz już takie parcie na soki to kup wyciskarkę/sokowirówkę i rób ze świeżych owoców. Pewność + satysfakcja.
Osobiście wolę pić wodę i jeść świeże owoce niż bawić się w jakieś soki.
Zmieniony przez - IGM w dniu 2012-08-23 09:04:18
Osobiście wolę pić wodę i jeść świeże owoce niż bawić się w jakieś soki.
Zmieniony przez - IGM w dniu 2012-08-23 09:04:18
...
Napisał(a)
soki marivitu, cymesu itd produkują np w Izralelu. 
polecam nie wierzyć ślepo temu co z przodu etykiety, a sprawdzić co jest napisane małym druczkiem gdzieś z tyłu. Tak samo wszelkie 100% bez dodatku cukru itd - polecam czytać skład, też się możecie zdziwić. 

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
*Koniu151 - Że w soku masz cukry - to jest wiadome, każdy owoc je ma, dlatego z tyłu masz często to napisane. Chodzi bardziej o to, że nie dodają cukru spożywczego, czy tam słodzików.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!