Szacuny
1
Napisanych postów
261
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
14349
jestem nowy na forum ale mam bardzo ważne dla mnie i innych "spalających" tkanke tłuszczową pytanie czy podczas areobów środa sobota 45min biganie iniedziela basen 60min spale tkanke mięśniową i czy strasznie ona zmaleje
z góry dzięki
pozdro
Szacuny
5
Napisanych postów
511
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7950
Ale on robi areoby a nie aeroby Cóż trzeba na to spojrzeć nieco szerzej: ogólnie cykl redukcyjny powoduje spadek tłuszczowej masy ciała, przy czym niestety również spadek masy mięśniowej. To, jak duży to będzie spadek zależy od sposobu trenowania diety genetyki. Jeżeli chcesz spalić tłuszcz to niestety wiąże się to również ze spakiem masy mięśni (ale nie musi być ona jakoś specjalnie widoczna czy odczuwalna, jeśli cykl jest odpowiednio prowadzony).
Same ćwiczenia aerobowe o podanej przez Ciebie intensywności nie powinny wpłynąć na masę, ale to też jest zależne od wielu czynników...
**** SFD Fight Club ****
Wielkie ambicje rodzą wielkie sukcesy.
Szacuny
4
Napisanych postów
314
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5338
To jest 'mit'
Ciało utrzymuje dokładnie tyle mięśni ile potrzebuje. Jeżeli do aerobów będzie potrzebować 80cm w udzie - będzie 80cm w udzie.
Problem w tym - że elementem czynnikiem wzrostu mięśni jest obciążenie maksymalne. A te w aerobach jest niskie w porównaniu do siłowni. Działa to zresztą odwrotnie - wytrzymałość aerobowa rośnie wraz z obciążeniem ciągłym - a te na siłowni jest niskie w porównaniu do aerobów.
Intensywne aeroby nie przeszkadzają w wzroście mięśni 'per se' ale wcinają się w regenerację co może w ekstremalnych przypadkach wręcz anulować wyniki na siłowni.
Po prostu nie da się intensywnie budować masy i wytrzymałości.
This subject matter was transported to yourself because your-person requested to be imparted
of knowledge of extends from either us or one of us cooperators,
if you do not need to acquire biddings from ourselves once more please speak to ourselves here.