Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2100
Mam możliwość uczęszczać teraz na zajecia spinningu. I tu mam pytanie - czy warto? Moim celem jest redukcja i czy naprawdę tak sie chudnie na spinningu? Jak wygląda utrata tk.tłuszczowej i mięśniowej(nie chce jej stracić). I jeszcze jedno - jak po takim spinningu wygląda posiłek potreningowy?
dzięki za odp
Zmieniony przez - sarrenka w dniu 2005-11-08 06:40:33
Szacuny
25
Napisanych postów
4510
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30521
wszystko zalezy jak powiedzial juz Tyka
Ja powiem od strony praktycznej=> swietna zabawa!
Mozna sie zziajac niemilosiernie i raczej chodze bo lubie niz w celach palenia fatu. Zalezy jak instruktorka poprowadzi zajecia (jesli to sa organizowane zajecia, jak mysle?). U mnie czasami celem jest palenie, czyli jedziemy ze stalym tempem (co jest nudne), albo na wytrzymalosc. Czyli rozne "formy" powiedzmy i sprinty na tym rowerku sie wyczynia.
Pozdr.
i propo miesni, to tez zalezy jak sobie ustawisz obciazenie.
Zmieniony przez - yupie_girl w dniu 2005-11-08 10:12:21
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
zależy ile te zajęcia trwają i w jakim tempie są prowadzone - jeśli to długi spinning w szybkim tempie (sprinty, interwały) to zdecydowanie lepiej chodzić na niego w dni wolne od siłowni, jeśli powolne jednostajne kręcenie lub bardzo krótkie zajęcia (do 15 minut) to można po treningu siłowym
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
normalny posiłek potreningowy, np. carbo + whey natychmiast po treningu, z tym że jeśli celem jest odchudzanie można też rozważyć zmianę proporcji (zmiejszenie ilości węglowodanów, czyli carbo) do 1:1
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2100
Juz mi sie prawie wszystko w głowie rozjaśniło.
Zastanawiam sie jeszcze, skoro mi proponujesz zamiane proporcji carbo+whey 1:1, to czy po treningu siłowym tez tak powinnam zrobić? Dotąd to biore 2:1
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
to zależy jak Ci idzie odchudzanie - możesz spróbować zmniejszyć do 1:1 ale generalnie to ciężko powiedzieć (miewam w tej mierze wątpliwości w zakresie wlasnego organizmu a co dopiero w kwestii cudzego) - pozostaje jedynie spróbować i ocenić efekt
na 100% jednak po treningu typu spinning tak duża dawka węglowodanów (jak przy proporcji 2:1 jest niewskazana) ja osobiście bym w ogóle z węglowodanów zrezygnował na przykład, ale nie polecam tego rozwiązania ze wzgledu na fakt iż ja stosuję zupełnie inny system odżywiania niż Ty (ani lepszy, ani gorszy, po prostu inny)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Słusznie, ale 2 tygodnie w zupełności wystarczą - oceniaj efekty co 14 dni i w zależności od nich modyfikuj dietę, tą metodą najszybciej dojdziesz do celu Powodzenia