Sami chcieliście.
Moja skromna kolekcja.
Ta Twoja trójkątna kostka to pyraminx - nigdy nie układałem, bo nie miałem okazji, ale pewnie kiedyś kupię.
Kostki fajnie śmigają, bo technologia ciągle się rozwija. Polecam też smar silikonowy w sprayu z lidla!
Najfajniej układa mi się na kostce AURORA - chodzi płynnie i cicho (lubię ten dźwięk, jak kostka strzela, ale żona nie przepada). Aurora kosztuje 20-25zł. Stosunek ceny do jakości super.Kostki za+50zł, to dla tych, co chcą zejść z 10sekund do 9.
Są też kostki zbyt szybkie!! O dziwo! Ścinają zakręty (np. z 45stopni). Potrafi to też przeszkadzać wbrew pozorom.
(pierwsza trójka po lewej to Dayan Zhanchi)
Najtrudniejszy z przedstawionych jest SQUARE -1.
Co do całej reszty - wszystko opiera się o umiejętność ułożenia kostki 3x3x3
Potem dochodzą tylko warianty podmiany krawędzi.
Może kiedyś zrobię film miksujący kule z kostkami..
Niewielkim nakładem pracy można dojść do ułożenia 3x3x3.
Nie będzie to najszybszy sposób, ale w te kilka minut spokojnie. I to kostkę za 5zł, a nie niewiadomojaką
Po pyraminxie polecam kość 2x2x2. Niewiele nauki i bardzo szybka do ułożenia (niektórzy schodzą poniżej 1 sekundy).
Jeszcze filmik z uczestnikiem Mam talent:
MIAZGA!
Zmieniony przez - panteon w dniu 2015-10-16 09:44:54
Moja skromna kolekcja.

Ta Twoja trójkątna kostka to pyraminx - nigdy nie układałem, bo nie miałem okazji, ale pewnie kiedyś kupię.
Kostki fajnie śmigają, bo technologia ciągle się rozwija. Polecam też smar silikonowy w sprayu z lidla!
Najfajniej układa mi się na kostce AURORA - chodzi płynnie i cicho (lubię ten dźwięk, jak kostka strzela, ale żona nie przepada). Aurora kosztuje 20-25zł. Stosunek ceny do jakości super.Kostki za+50zł, to dla tych, co chcą zejść z 10sekund do 9.
Są też kostki zbyt szybkie!! O dziwo! Ścinają zakręty (np. z 45stopni). Potrafi to też przeszkadzać wbrew pozorom.
(pierwsza trójka po lewej to Dayan Zhanchi)
Najtrudniejszy z przedstawionych jest SQUARE -1.
Co do całej reszty - wszystko opiera się o umiejętność ułożenia kostki 3x3x3

Może kiedyś zrobię film miksujący kule z kostkami..
Niewielkim nakładem pracy można dojść do ułożenia 3x3x3.
Nie będzie to najszybszy sposób, ale w te kilka minut spokojnie. I to kostkę za 5zł, a nie niewiadomojaką

Po pyraminxie polecam kość 2x2x2. Niewiele nauki i bardzo szybka do ułożenia (niektórzy schodzą poniżej 1 sekundy).
Jeszcze filmik z uczestnikiem Mam talent:
MIAZGA!
Zmieniony przez - panteon w dniu 2015-10-16 09:44:54
1