Witam, chcialem prosic o rade i pomoc, szukalem na forum troche i gdy znalazlem ten temat w innym dziale w sumie prawie niczego sie nie dowiedzialem. Chcialem zatem prosic o pomoc i o porady zwiazane ze zrobieniem sprezynki. Od podstaw, zakrywania sie, wybijania, roznych cwiczen, ktore w tym pomoga, jezeli sie wybic to jak i jak to wycwiczyc, nawet jak czasem mi sie uda wsadzic nogi pod siebie to nadal leze. Mam nadzieje ze mi pomozecie.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Kurde sprężynki nie idzie zabardzo opisać jak wybijasz nogi musisz je dać pod siebie i rozszerzyć i w tym momencie jak wybijasz nogi wybijasz także ręce(ja ich nie używam bo nogi są od tego ale dla początkujących to z rękami) i nie możesz się bac musisz to pewnie zrobić poprosu sie kładziesz i robisz. A nie że się położysz i myslisz jak tu ja zrobić żeby wyszła.musisz czuc się jak sprężyna to tyle
http://www.sfd.pl/Na_redukcji_do_końca_4_tygodnie:_-t589719.html#post8 nowe fotki na 7 stronie
Mięśnie mówiły nie ja mówiłem tak Arnold Schwarzenegger :)
...
Napisał(a)
Do sprężynki wystarczą w miarę silne nogi i brzuch i trochę treningu. Ja się nauczyłem w 4 kl. podstawówki i powiem ci, że trzeba się tylko przełamać żeby mocno wybić się z ziemi. I tyle. Wszyscy których znam, a którzy nie umieją po prostu zamiast się wybić robią ruch nogami w kierunku ziemi i myślą, że jakaś magiczna siła nagle wyrzuci ich w powietrze... Sprężynka to prościutki trick, w tydzień, dwa powinieneś ją opanować.
pozdrawiam
pozdrawiam
...
Napisał(a)
ja próbowałem, próbowałem i próbowałem... aż wkońcu wyszła :D a teraz już na luzie robie sprężynke bez pomocy rąk :)
Forma idzie w góre ;)
...
Napisał(a)
A ja to p******e! Jak sobie spróbowałem parę razy, to dziękuję już, jak raz nerami i pleckami przy******m ;( ałaa. Muszę nauczyć się rozluźniać chyba i spinać do skoku, albo rzeczywiście mam za słaby brzuch etc. bo prawie zawsze tak młucę w ziemię...
...
Napisał(a)
do tego co napisałem w temacie, do którego daje Ci linka, dziś dodałbym 2 poprawki:
..nakrywasz sie nogami, czyli kolana do klatki piersiowej, a palcami u stóp dotykasz podłogi za głową. Ręce za głowę, troche za uszami - rozstawionymi palcami dotykasz podłoża
Ad1: palcami stóp nie dotykaj ziemi, tylko trzymaj je jakies 30 cm nad podłożem
..wypychając sie rękoma, jednocześnie dynamicznie wybijasz nogi do góry, nie centralnie w pion, ale troszke pod skosem
Ad2: wpierw wybij nogi do góry, poźniej dopiero wybij się rękami. Staraj sie zgrać te dwa wybicia zeby byly płynne
..nakrywasz sie nogami, czyli kolana do klatki piersiowej, a palcami u stóp dotykasz podłogi za głową. Ręce za głowę, troche za uszami - rozstawionymi palcami dotykasz podłoża
Ad1: palcami stóp nie dotykaj ziemi, tylko trzymaj je jakies 30 cm nad podłożem
..wypychając sie rękoma, jednocześnie dynamicznie wybijasz nogi do góry, nie centralnie w pion, ale troszke pod skosem
Ad2: wpierw wybij nogi do góry, poźniej dopiero wybij się rękami. Staraj sie zgrać te dwa wybicia zeby byly płynne
...
Napisał(a)
ja ucząc się sprężynki, nogi zgięte w kolanach przyciągałem do klatki i starałem się przesunąć tak jakby na barki (oderwać krzyż i lędźwia od ziemi) i energicznie wyrzucić nogi do góry nie ma w tym większej filozofi. aha i stanąć pewnie na nogach, jeżeli masz w nich troche siły to powinienieś się utrzymać.
...
Napisał(a)
Ja bardzo dawno temu jak zaczynałem tańczyć break dance- juz nie tańcze ponad 2 lata. To sprężynki nauczyłem się w ciągu 1 godziny- pewnie trudno uwierzyć. więdz tak są różne sprężynki- dla mnie sprężynka to płynne wstanie z ziemi na wyprostowane nogi... Jak to zrobić ? więdz musisz położyć się na plecach :) ręce ułożyć nad barkami(dłonie do ziemi)- zresztom to wiadomo. Cała sztuka polega na pociągnięciu nóg potem bioder i tłułowia płynnym ruchem. Weź połoz coś miekkiego na ziemi i ćwicz to nie jest trudne.. Ucz się płynnie i staraj sie na proste nogi- na początek mogą być zgięte.. Jak widze nie których co robia sprężynki nie poprawnie to się śmiać chce, bo to śmiesznie wygląda :) ....
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Buty szosowe a pedały mtb
Następny temat