to chyba tyle, może jeszcze jakieś są ale te przynajmniej wydają się zmuszać cię do pracy a nie siedzieć i bezmyślnie machać kończynami
powiedzcie czy używaliście któregoś z tych urządzeń ?
czy one rzeczywiście działają ?
które z nich polecilibyście mi kupić - oczywiście jeśli w ogóle któreś z nich
najbardziej interesująca wydaje mi się ta kołyska ale nigdy z niej nie korzystałem i nie wiem czy rzeczywiście pomaga w spięciach brzucha czy nie
domyślam się że większość z was powie że najlepiej zajrzeć do atlasu ćwiczeń i robić normalne spięcia -- ale to trochę tak jak z treningiem z obciążeniem własnego ciała a ćwiczeniami ze sztangą - jeśli ćwiczenia ze sztangą nie wiele by dawały to wszyscy by ćwiczyli bez sztangi -- jeśli ludzie kupują te sprzęty i ćwiczą na nich to coś muszą one dawać -- moje pytanie to co takiego mogą one dać?
z góry dzięki za odpowiedzi na moje pytania
"Those who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it."~ Ralph Waldo Emerson
Szacuny
5
Napisanych postów
217
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1054
super, dzięki, ale żaden z was nie odpowiedział na moje pytanie
wiem że brzuch można dobrze wyrobić bez jakiegokolwiek sprzętu - ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś używał tego co podałem w linkach ? czy któreś z tych przyrządów rzeczywiście ćwiczy brzuch czy może bardziej ego ?
jak już pisałem najrealniejsza wydaje się ta kołyska - przynajmniej wygląda na urządzenie które pomaga w robieniu spięć a przy tym pomaga zwiększyć intensywność (bo gdy siłą mięśni brzucha już nie możecie zrobić spięcia to przy pomocy kołyski jeszcze coś z siebie wyciśniecie)
nie pytam o najlepszy sposób na ćwiczenia brzucha - pytam czy te urządzenia działają (w sensie pomagają) czy nie, jeśli tak to które jest najpożyteczniejsze ?
"Those who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it."~ Ralph Waldo Emerson
Szacuny
125
Napisanych postów
23463
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
95236
Ja osobiście czasami na siłce kładę sie i śmigam na kołysce... Ale na prawdę czułem brzuch po unoszeniu nóg leżąc np, albo zwykłych spięciach brzucha z obciązeniem :)
Szacuny
5
Napisanych postów
217
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1054
ok, w takim razie wnioskuje z tego wszystkiego co mówicie że jeśli mam już kupować jakiś sprzęt do ćwiczeń brzucha to najlepiej zrobiłbym kupując kołyskę
jeśli robię błąd w rozumowaniu to poprawcie mnie proszę