Szacuny
1
Napisanych postów
11
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
153
Tak, kominiarka z czaszka to ja, kominiarka czarna to mój kolega który ma również zbudowany swój plac, a dziewczyna to moja partnerka.
Podsyłam zdjęcie kolegi placu, ale niestety mam tylko z okresu budowania.
Szacuny
117
Napisanych postów
987
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
93514
Chcesz to postawić w domu czy na zewnątrz? Na jakim podłożu? Masz kilka opcji. Spawana stal, skręcane elementy stalowe, ale chyba najłatwiejsza opcja to drewno i drążki stalowe, zobacz
Na dworze pewnie musiał ten sprzęt dobrze zakotwić w ziemi. W domu - zrobić szerokie podstawy dla stabilności.
Szacuny
117
Napisanych postów
987
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
93514
Same drążki też mogą być z drewna - twarde drewno liściaste o małym ziarnie, najlepiej klejone. Profesjonalne są z buku najczęściej. Jest elastyczny, mocny i lekki. Jesion albo dąb też będą dobre.
Zmieniony przez - Mellopl w dniu 2018-05-07 09:20:15
Szacuny
117
Napisanych postów
987
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
93514
Myślę że bez trudu policzysz i wymiarujesz samodzielnie. Zrób sobie projekt na papierze. Nie wkopuj drewnianego słupa w fundament z betonu, drewno jest niestabilne wymiarowo, zacznie się kiwać i gnić. Kup kotwy do betonu, przykręć.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
jeśli by kupić gwintowane rury to obejdzie się nawet bez spawarki jeśli nie posiadasz takowej. A gwintowane spokojnie dostaniesz w sklepach typu castorama czy obi. W większości są już ocynkowane,więc odejdzie Ci zabezpieczenie przed korozją,z tym że te gwintowane pewnie będą troszke droższe niż zwykłe rury
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
1
Napisanych postów
11
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
153
Ja zbudowałem sam dosyc fajny i optymalny plac wydałem ok 1000zł ale stoi już od 4 lat i śmiga elegancko :) Kolega zrobił drugi swój też sam i też jest super jak masz pytania to pisz śmiało. Plac wygląda tak:
Zmieniony przez - Workout Athletes w dniu 2018-05-07 22:27:25