Szacuny
15
Napisanych postów
880
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5219
w zeszly piatek(16.03) bieglem z gorki na autobus(na trening) i jak do niego wsiadlem to troche zaczela mnie bolec lewa stopa, jakos mi to nie robilo.wysiadlem i mnie bolala jak szedlem na sale ale potem sie rozgrzalem i juz zapomnialem o bolu. po treningu wiadomo stopa 'ostygnela' no i zaczelo mnie bolec i od tego czasu mnie dosyc mocno boli. we wtorek (20.03) pojechalem do szpitala i mialem rtg no i koles mi powiedzial ze nie ma zadnego zlamania ani pekniecia i ze mam skrecone srodstopie(a ogolnie to powiedzialem mu to ze wlasnie se to zrobilem i ze przy zeskoku bo inaczej by mnie nie przyjal, bo wiadomo jak to jest z chirurgami ciezko sie dostac) no i kazal mi pojsc to chirurga ale jeszcze nie poszedlem. a no i smaruje aescinem i fastumem na zmiane i mocze stope w soli bochemskiej jak kazal. jednak bol jest caly czas taki sam. w piatek(30.03)mam bardzo wazne zawody i zalezy mi zeby grac...moze macie jakies rady bylbym wdzieczny?
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3
Mam podobny problem jak andy13. Możesz mi napisać, jak się twoja kontuzja zakończyła? Ja mam wkrótce egzamin na prawo jazdy a jutro kolejną naukę jazdy. Mój ból śródstopia zaczął się 6 dni temu i nic nie przechodzi. Szłam po prostu dość energicznie i byłam już bardzo zmęczona - przeszłam tego dnia chyba z 10km - i nagle mnie zabolało, ale nie jakoś strasznie. Najbardziej mnie niepokoi, że nie przechodzi. A nie ma żadnego spuchnięcia, zsinienia i innych widocznych oznak urazu. Mam problem z ruszaniem palcami i chodzeniem. Wczoraj trochę znów przesiliłam, to znów mocniej boli, nawet w kostce. Nie mam czasu iść do lekarza. Boję się, że jutro nie dam rady prowadzić, albo znów przesilę nogę
Szacuny
308
Napisanych postów
3172
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21170
Zamień to na lód o ile jeszcze jest opuchlizna. Ruszaj tym za pomocą rąk w kierunkach zawsze wolnych od bólu (mobilizacje bierne), rozciągaj również biernie. Z czasem powinieneś przejść do ćwiczeń wzmacniających.
To w zasadzie dotyczy wszelkich kontuzji.
Maści i żele nie mają większego zastosowania przy skręceniach.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17
Witam,21.04 spadłam z jednego schodka na drugi i noga mi się tak wykrzywiła, na początku bolała mnie wewnętrzna kostka ale moglam stanąć (prawa noga)potem zrobiło się fioletowe i noga zpuchła. Okładałam lodem i altacetem. W środę 23.04 pojechałam na izbe przyjęć zrobili mi rtg (tylko kostki), ale nic nie wykazało.Lekarz zalecił okłady z lodu.Noga dalej boli, dzisiaj 04.05 byłam na kontroli w poradni chirurgicznej dziecięcej(mam 11lat), i nic. Dodam że 29.04 noga zaczęła tak dziwnie chrupać i zaczęło mnie boleć śródstopie(chrupło, nie było na zdjęciu rtg), jak chrupnie to boli i nie moge stanąc, jak chrupnie drugi raz to tylko troche boli ale moge stanąć. Co robić. POMOCY!!!
Szacuny
180
Napisanych postów
1239
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3510
Prawdopodobnie drobne kosci w stopie szescienna, klinowate ulegly zablokowaniu i podczas tego drugiego jak pisales chrupniecia ustawiaja sie na swoim miejscu. Problem w tym ze odnawia Ci sie to co chwile. Najlepiej by bylo zeby noge ogladnal fizjoterapeuta i sam ja uruchomic poprzez zabieg terapii manualnej, a nastepnie dobral takie cwiczenia ktore to zabezpiecza przez ponownym przemieszczeniem