Szacuny
13
Napisanych postów
58
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
336
Witam
Na wakacjach 2008 spałem nieszczęśliwie na 2 pięty(nie były spuchnięte). Poszdłem do lekarza rodzinnego który zalecił smraować pięty maścią altacet i ketonal. Choć od tego "wypadku" minął prawie rok pięty mnie nadal troszkę bolą. Czy to normalne??
Szacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Ból przeciążeniowy pięty jest jednym z najczęściej spotykanych problemów ze stopą. Zaraz za skręceniami stawu skokowego.
Dolegliwości bólowe przedniej części pięty, czyli strony podeszwowej są często związane z:
Jeżeli ból utrzymuje się, to bez wątpienia warto skonsultować go z lekarzem. Istotne będzie wykonanie zdjęcia RTG oraz wizyta u fizjoterapeuty. Często proste zabiegi rozbijające przykurczone mięśnie przynoszą zdecydowaną ulgę. Fizjoterapeuta również może pokazać ćwiczenia z twardą piłeczką, dzięki którym rozmasujemy punkty spustowe.
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-09-20 23:32:17
Szacuny
23
Napisanych postów
412
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13926
MOŻLIWE SKUTKI UBOCZNE przy dlugim stosowaniu
Najczęściej występują zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego (niestrawność, nudności, wzdęcia, bóle brzucha, biegunka lub zaparcia), ból głowy. Mogą wystąpić skórne reakcje alergiczne. Rzadziej mogą wystąpić: wymioty, brak łaknienia, zapalenie jamy ustnej, zawroty głowy, bezsenność, zaburzenia psychiczne. Podobnie jak dla całej grupy NLPZ (niesteroidowych leków przeciwzapalnych) może wystąpić ryzyko krwawień z przewodu pokarmowego, wrzodu żołądka.
Preparat może wpływać na sprawność psychofizyczną (zawroty głowy, senność) - w trakcie jego przyjmowania nie zaleca się prowadzenia pojazdów i obsługi urządzeń mechanicznych.
W przypadku wystąpienia innych, niewymienionych objawów niepożądanych, należy również poinformować o nich lekarza.
Szacuny
133
Napisanych postów
7128
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
24841
Poprzez maść, nudności, wymioty i biegunki też.
Smaruj do tygodnia czasu 3 razy dziennie co 4 godziny. Jeśli nie przejdzie skonsultuj się z Lekarzem. Pzdr..
Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.
Szacuny
13
Napisanych postów
58
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
336
Witam jeszcze raz
Byłem u lekarza, powiedział że takie stłucznie goi się bardzo długo i jeszcze będe odczówał ból przez jakiś czas. Przepisał mi tabletki Calcenato 2xdziennie i zalecił okłądy z altacetu. Powiedział rózwnież że dobrze by było uprawiac sport.
JAkie ćwiczenia wykonywać aby dobrze rozgrzać staw skokowy, i rozciągnąć ściegna?
Podajcie jakieś przykłady ćwiczeń albo linki do stron.
Z góry dzięi za pomoc.