Witam, miałem nieciekawy incydent jakieś pół roku temu. Miałem zakażenie od zęba w ręce, dokładnie w stawie palca środkowego ( w tym gdzie kostka ), miałem operacje po tym incydencie i rehabilitacje, miało być lepiej i nic z tego. Przeszukałem cały internet i juz nie wiem gdzie uderzyć. Zakres ruchomości tego stawu to jakieś 30 stopni. Byłem ostatnio na konsultacji i ortopeda powiedział mi, że nei mam chrząstki stawowej, że taki stan już pozostanie. Moje peirwsze pytanie, czy możliwe że mam całkowity brak tej chrząstki? W tym wypadku chyba wcale nie miałbym ruchomości w tym stawie, oraz kolejne pytanie, czy możliwa jest odbudowa tej chrząstki? Słyszałem o jakichś komórkach macierzystych. No i ostatnie, już nie wiem do kogo uderzyć, może do traumatologa? Pomóżcie, bo nie wiem co z tym fantem zrobić.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jak wyglądała rehabilitacja oraz jaki był stan funkcjonalny stawu sródręczno-paliczkowego po niej ? Ortopeda wykonał jakieś badania ?
...
Napisał(a)
Rehabilitacja była przeprowadzona różnymi metodami, średnio 2 razy w tygodniu, nie przyniosła skutków. Ortopeda stwierdził taki stan po zdjęciach rtg. Mam je na dysku. Moge Ci je podesłać na priv?
...
Napisał(a)
Ewidentnie widać zmiany strukturalne w stawie śródręczno-paliczkowym III palca w postaci choćby zwężonej szpary stawowej co oczywiście może wpływać na jego funkcję.
...
Napisał(a)
No tak, ale czy da sie cos z tym zrobić, poprawić jego fukcjonalność? Jak o niego dbać itp, nikt mi nie dał żadnych zaleceń, a nie chce tego olać. To jest jeszcze w miarę świeży uraz to może da sie cos z tym zrobić. Co byś mi polecił? Do jakiego specjalisty iść, a może całkiem nic nie robić?
...
Napisał(a)
Żeby to twierdzić oprócz badania obrazowego również trzeba wykonać badanie fizykalne (testy , palpacja itp.) Ze specjalistów to ortopeda oraz fizjoterapeuta więc dobrze byłoby się teraz wybrać do tego drugiego. Skąd jesteś może będę mógł polecić kogos sprawdzonego .
...
Napisał(a)
W takim razie zapraszam do siebie
wszystkie dane kontaktowe znajdziesz w podpisie pod moją wypowiedzą.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!