Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
50
Witam.
Mam takie pytanko. Biore od 3 lat sulpiryd . Z poczatku bralem 400mg na dzien potem 200mg a teraz juz tylko 100mg. 50 rano i 50 wieczorem. Chcialbym zapodac sobie 100 tabsow mety i moje pytanie to czy mozna brac metke z sulpirydem?
Szacuny
15
Napisanych postów
599
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3222
hmb jako spalacz? to jest keton możesz po nim trochę sie dziwnie czuć zdepresjonowany .dużo wody ..w niemczech hmb nielegalne ..niewiem czemu ktoś wie?
osobiście polecił bym ci samą kreatyne + białko i glutamina powinna wystarczyć
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
50
nie nie ze wzgledu na problemy zoladkowe.. mialem tzw. psychoze, paranoidalne mysli, nerwice. teraz biore juz tylko 100mg na dzien profilaktycznie, lekarz mowil ze chce odstawic lek i dlatego biore juz taka mala dawke
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
50
mysle ze zrobie tak. wezme i zobacze co sie bedzie dzialo jezeli bedzie cos nie tak to odstawie metke.. poprostu moje pytanie bylo takie czy jedno z drugim mozna mieszac. z tego co wiem to przez metke mozg produkuje wiecej dopaminy a sulpiryd jako lek psychotropowy blokuje dopamine. z lekarzem nie chce o tym gadac bo i tak i tak powie ze nie wolno tego brac ktory lekarz by sie zgodzil na branie saa.