Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
273
wiem że to głupie pytanie, ale...
ćwiczę bjj. nie używałem dotąd ochraniacza na zęby, ale niedawno wstawiłem sobie sztuczny (na belce tytanowej) i zabuliłem tyle, że nie chciałbym aby wyleciał
ochraniacz kupuję w necie
pytanie brzmi: czy ochraniacz dla bokserów jest taki sam, czy czymś się różni od tych które stosują grapplerzy?
PS. wiem, że są pojedyncze i podwójne (ja chcę tylko na górną szczękę)
Szacuny
2
Napisanych postów
603
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3131
Wg mnie pomysł zakupu ochraniacza na górny i dolny łuk jest zwyczajnie kiepski. Miałem kiedyś coś takiego i zwyczajnie bardzo ciężko się w tym oddycha podczas walki, czyli paradoksalnie stwarza większe niebezpieczeństwo w stosunku do plusów takiego rozwiązania.
Szacuny
3
Napisanych postów
3513
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
17665
Ja do bjj stosuje szceke od boksu pojedyncza teraz i polecam dobrze chroni zeby nie przeszkadza w oddychaniu mialemt ez podwojna z poczatku zbeiralo na wymioty ciezko sie oddycha a najgorsze jest to ze jak walczyszz kims w parterze i on siedzi na tobie w dosiadzie albo przyklei sie do ciebie czesto z tego otworu leci slina i nie jest to zbyt mile kiedy dosraniesz od partnera slina po twarzy dlatego preferuje pojedyncza nosze ja z tego powodu ze mam aparat na gornej szczece ale nie raz juz uchronilamnie od straty przedniej szuflady
1
"I promise one thing, lots of violence." - Wanderlei Silva
Doradca w dziale Scena MMA i K-1
Autor www.fight24.pl
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
273
czyli bokserska OK!
panowie patolos, dawidek: pytanie nie było "pojedyncza czy podwójna" ;)
tu już zdecydowałem (ogólnie się o zęby nie boję, a ten wstawiony mam właśnie w górnej)
dzięki za odpowiedzi
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
31
Może mi ktoś pomóc w wyborze ochraniacza na zęby? Mam 17 lat, 183 cm, 77 kg, Widziałem na allegro różne rozmiary, junior, senior, normalny itd. Jaki dla mnie? Nie chcę kupić pochopnie.