ćwicze już półtara roku i osiągam całkiem niezłe rezultaty
(bez dopingu)
stosuje program siłowy choć zależy mi również nieco na wygłądzie i choć wszystkie grupy mięśniowe rozwijaję prawidłowo to jednak mam problem a mianowicie wąskie barki
przez cały czas maksymalny nacisk kładę na mięśnie naramienna ćwicząc je do maksymalnego wyczerpania 2 razy w tygodniu i choć nieźle się rozwijają ti jednak i tak nie rekompensują krutkich obojczyków.
nie wiem co robić. zalecano mi ćwiczenie z dużymi ciężarami
oraz unoszenia i krążenia barków z obciązeniem
podobno pomaga również pływanie
jeżeli ktoś z was zna jakiś specjalny program lub nawet pojedyńcze ćwiczenia na barki to prosze o pomoc
powiedzcie również co sądzicie o powyższych propozycjach
ps.wiem że to nie jest zgodne z zasadami tego forum ale słyszałem że dobre efekty daje hormon wzrosty(jesli nasady
si nie zarosły , mama 19 lat i urosłem przez ostatni rok ok 1,5 cm)
z góry DZIĘKI
backs\ash '
(bez dopingu)
stosuje program siłowy choć zależy mi również nieco na wygłądzie i choć wszystkie grupy mięśniowe rozwijaję prawidłowo to jednak mam problem a mianowicie wąskie barki
przez cały czas maksymalny nacisk kładę na mięśnie naramienna ćwicząc je do maksymalnego wyczerpania 2 razy w tygodniu i choć nieźle się rozwijają ti jednak i tak nie rekompensują krutkich obojczyków.
nie wiem co robić. zalecano mi ćwiczenie z dużymi ciężarami
oraz unoszenia i krążenia barków z obciązeniem
podobno pomaga również pływanie
jeżeli ktoś z was zna jakiś specjalny program lub nawet pojedyńcze ćwiczenia na barki to prosze o pomoc
powiedzcie również co sądzicie o powyższych propozycjach
ps.wiem że to nie jest zgodne z zasadami tego forum ale słyszałem że dobre efekty daje hormon wzrosty(jesli nasady
si nie zarosły , mama 19 lat i urosłem przez ostatni rok ok 1,5 cm)
z góry DZIĘKI
backs\ash '