Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
51
szukałam wiele na ten temat, jednak niewiele się dowiedziałam. mój problem polega na szerokich jak dla mnie ramionach, które rozbudowałam poprzez regularne ćwiczenia na nie. myślę, że ich obwód tutaj nie ma znaczenia, gdyż dla Was pewnie nie będą obszerne, ale mam tylko 15 lat, jestem niska i źle mi z nimi. oczywiście nie jestem typem, który krzyczy wciąż 'jestem gruba!' i chce za wszelka cene się wychudzic..
stąd pytanie- czy da radę zmniejszyc jakos te ramiona? nie mówię tu o redukcji tkanki tłuszczowej, bo są one.. hm, chude ale szerokie. czytałam, że jest to raczej niemożliwe, ale pragnę jeszcze zaczerpnac odpowiedzi.. specjalistów ;)
jeśli niepotrzebnie założyłam temat zaśmiecając tym samym forum to przepraszam bardzo, ale jestem nowa i jeszcze próbóję sie obeznac z forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
51
to nie był jakiś specjalnie ułożony trening, będąc na diecie redukcyjnej sporo ćwiczyłam i 'łapałam' się różnych ćwiczeń na poszczególne partie ciała.. były to różne wymachy ramion do przodu, do tyłu itp., konkretnie nie pamiętam bo było to dosyc dawno i przestałam cwiczyc, a ramiona się rozbudowały niestety.
Szacuny
188
Napisanych postów
65575
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
188925
od wymachow ramion to sie one nie poszerzyly , moze nie zauwazylas ale akurat bylas w okresie wzrostu i tak uroslas i czy machalas czy nie nie mialo na to żadnego wplywu.
Sa osoby majace szersza obrecz barkowa sa majace wezsza, nie zmienisz tego, bo kosci nie utniesz Tak juz jest ze wszytkim partiami ciala. Nie upbieraj bluzek podkreslajacych ta szerokosc, zreszt ana pewno wiecej ty ja widzisz niz otoczenie
Szacuny
188
Napisanych postów
65575
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
188925
Soltys dziewczyna ma 15lat, pisze ze "dosc dawno temu" urosla,(to okres dojrzewania u dziewczyn) dojrzała, w tym okresie zaczynaja dominowac rozne czesci ciala po prostu z dziecka zmienila sie w kobiete. Machanie nie rozbudowuje barkow chociaz nie wiem co. A sama pisze, ze rece "ma chude" Ja mam rozrosniete miesnie naramienne, ale obrecz mam mala wiec i tak mam mniej niz moja niecwiczaca nigdy kolezanka, i tyle w temacie wielkosci i proporcji.
Niestety mimo, ze jeszcze do 18 lat jakies procesy wzrostu moga zachodzic, to niewiele sie juz zmieni w proporcjach u kobiet w wieku od 15lat, ale mysle ze na te 2-3 cm wzrostu moze liczyc (kto wie jak jej gentyka mowi) wiec to tez juz cos zmieni.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
51
może i masz rację Obliques, jednak ciągle miałam wrażenie, że rozrosły się od ćwiczeń.. a wymachiwałam sporo ;p
bardzo prawdopodobne że rozszerzyły sie od tego, że rosnę, jednak nie wzięłam pod uwagę tej kwestii.
no tak, ręcę mam chude, obojczyki wystają, a ramiona szerokie, ale cóż, chyba będę musiała się z tym pogodzic i dziękuję za pomoc ; )