jeest jakas różnica pomiedzy normalna aolimpiojska sztanga chodzi mi o to czy trudniej sie wyciska na olimpijskiej czy latwiej
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
na olimpijce jest łatwiej
wydaje mi się że lżej
W różnice cześć do ciężarów jest 50mm stare 55mm
Olimpijka oczywiście na łożyskach
Pozdroo
wydaje mi się że lżej
W różnice cześć do ciężarów jest 50mm stare 55mm
Olimpijka oczywiście na łożyskach
Pozdroo
...
Napisał(a)
Zależy czy do trójboju czy do dwuboju, ta od TS jest maksymalnie sztywna, a ta używana w PC jest giętka, co z resztą widać na zawodach, jak przy podrzucie sie zawodnikom gnie i odbija od klaty jak guma.
A jezeli pytasz o różnice między "normalną" jakto nazwałeś a olimpijką, to mówiąc normalna masz na myśli krótszy gryf z marketu? Wiatdomo że lepiej sie wyciska na profesjonalnym sprzęcie. I słyszałem że im dłuższa sztanga to łatwiej podnieść bo jest ciężar inaczej rozłożony, ile w tym prawy? Nie wiem.
A jezeli pytasz o różnice między "normalną" jakto nazwałeś a olimpijką, to mówiąc normalna masz na myśli krótszy gryf z marketu? Wiatdomo że lepiej sie wyciska na profesjonalnym sprzęcie. I słyszałem że im dłuższa sztanga to łatwiej podnieść bo jest ciężar inaczej rozłożony, ile w tym prawy? Nie wiem.
...
Napisał(a)
mi zawsze na olipijce lzej cos w tym prawdy jest
dyslektykiem jestem :)
you have the big biceps:D
biceps is small dick its bigger:D
...
Napisał(a)
z tego co koledzy mowia to wyciskaja 5-10kg wiecej na olimpijce
sam nigdy nie uzywalem to nie wiem

Bracia... czego dokonujemy za życia... odzwierciedla się w wieczności...
...
Napisał(a)
Ja wyciskałem i na marketowych sztangach i na olimpijskich, różnicy nie odczułem żadnej. Moim zdaniem ciężar to ciężar.
...
Napisał(a)
od dłuższego czasu robie np. martwy ciąg taką sztangą (nie schodze poniżej 190 w seriach) i powiem Ci, że daje rade, jak na razie jest prosta(ale na treningach gnie się aż miło).
...
Napisał(a)
Olimpijka-olimpijka wazy mi sie wydaje 20kg no i ma ta swoją długość, jako gryf dla sportów w konkurencjach dla meżczyzn. Dla kobiet na zawodach (krajowych przynajmniej) słyszałem ze olimpijka na zawodach w dwuboju to 15kg wiec lekka różnica jest. No i tak jak wyżej wspomnieliscie profesjonalne mają łożyska.
No i giętkość wczesniej wspomniana jest znaczna różnica.
Ceny to tez moc - Eleiko - 3000 bo prosto od producenta.
zwykła olimpijka z allegro max udzwig do 450kg - 500.
No i giętkość wczesniej wspomniana jest znaczna różnica.
Ceny to tez moc - Eleiko - 3000 bo prosto od producenta.
zwykła olimpijka z allegro max udzwig do 450kg - 500.
Siódmego dnia Bóg stworzył siłownie i wiedział, że to było dobre...
http://www.sfd.pl/siłownia_cziken_xl-t545712.html
http://www.sfd.pl/obliczanie_swojego_max_wyciśniecia-t465818.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!