Szacuny
7
Napisanych postów
823
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
11779
Znacie jakąś dobrą maść rozgrzewająca stawy ?Kupiłem dziś w aptece Capsiplex firmy Herbapol , i jestem bardzo niezadowolony , nie rozgrzewa.
Miałem już doczynienia z dobra maścia o nazwie Bengaj (może być literowka w nazwie) , ale ona podobno jest już wycofana ze sprzedaży, czy to prawda ?
Jakiej maści rozgrzewającej używacie ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78023
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766933
Odpowiednie rozgrzanie całego organizmu jest podstawą przez każdym rodzajem wysiłku fizycznego. Szczególności przed treningami siłowymi, biegowymi, czy sportami walki. Wszędzie, gdzie nasze mięśnie, przyczepy, stawy narażone są na urazy. Z reguły urazy powstają w wyniku zbyt słabego rozgrzania organizmu. Aby ich uniknąć zdecydowanie warto jest zastosować solidną rozgrzewkę, dostosowaną od określony rodzaj wysiłku. Więcej na ten temat można poczytać w artykule:
Przed rozgrzewką, często przydatne stają się również różnego rodzaju preparaty rozgrzewające. Występują one w formie kremu, maści, żelu. Szczególnie warto stosować je na miejsca przebytych kontuzji i urazów, w celu lepszego dogrzania i czucia mięśnia. Zastosowane w nich składniki mają za zadanie nie tylko rozgrzanie mięśni, ale również właściwości:
- łagodzące,
- rozluźniające,
- relaksujące.
Koszt takiego preparatu to z reguły 30-40 zł i wystarcza on na dość długi okres. Dobrej jakości żele rozgrzewające można zakupić tutaj:
Najlepszym rozwiązaniem będzie przetestowanie na sobie danego produktu. Każdy z nas ma bowiem inne oczekiwania. Przeszkadzać może nam, chociażby zapach żelu, który często jest dość intensywny.
Szacuny
48
Napisanych postów
6008
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
38264
'Miałem już doczynienia z dobra maścia o nazwie Bengaj (może być literowka w nazwie) , ale ona podobno jest już wycofana ze sprzedaży, czy to prawda ?'
pierwsze slysze zeby byla wycofana....jest rewelacyjna tylko...zapach ma nieciekawy ;)
Szacuny
5
Napisanych postów
93
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4828
bardzo dobra i tania neo-capsiderm tylko uważaj grzeje mocno uważaj na oczy po posmarowaniu umyj dokładnie ręce bo kontakcie z narządem w ubikacji później tragedia mało smaruj bo ostro piecze
Szacuny
7
Napisanych postów
823
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
11779
Jedank sie pomylilem bengaj jest w sprzedarzy , ale mala tubka kosztuje 15 zl
neocapsiderm (informacje mam z wyszukiwarki na sfd) kosztuje 4zl , ale niewiem ile go jest i czy czasem nie jest na recepte.
Ktora wybrac ?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
wiecie co ja kiedyś też szukałem jakiejś dobrej i wybrałem się do apteki i mówie babie że chcę jakąś za 10 zeta no i baba mi podała jakąś nazwy nie pamiętam. Poszedłem do domu dałem mamie żeby mnie wysmarowała po barkach i plecach i tak sobie pomyślałem ale rozgrzewa:) i po chwili zrobiło mi się tak gorąco że czułem jak pali mi się skura , odrazu była cała czerwona::((( szybko wskoczyłem pod zimny prysznic , ale nic nie dało wybiegłem na dwór ( to była zima , rok temu) i nic nie działa.. Zadzwoniłem po karetkę i nie chciała przyjechać) i pojechalem z kumplemn do szpitala i dali mi jakiś zastrzyk i spałem prawie 2 dni) hehhe Lekarz powiedział że ta maść nadaję się tylko na syberję
Szacuny
7
Napisanych postów
823
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
11779
kupiłem Neo-Capsiderm posmarowałem się i piekło jak cholera... da się do tego przyzwyczaic ? czy trzeba jakiś patent na to mieć (pisze na opakowaniu żeby mieszać z wazeliną, ale niemam wazeliny)
Jak wy sie tym smarujecie ?