Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
45
Witam serdecznie. Niestety nie mam nikogo znajomego który może mi pomóc. Otóż mam w swojej "siłowni" sztangę długą(nie wiem ile ma ale jest długa) gryf prosty. Dostępne obciążenie to 2x5kg i 2*2,5kg. Chciałbym prosić was o ułożenie planu z wykorzystaniem tego właśnie sprzętu. Nie jest tego za wiele a nie mogę dokupić(szkoła żre pieniądze) Chodzi mi o szybkie zwiększenie bicepsu. Mam 186cm wzrostu i 86kg wagi. Proszę o proste ćwiczenia. Mógłbym chodzić na siłownie ale wole ćwiczyć w własnym zaciszu. Bardzo bym prosił o rozplanowanie ćwiczeń na cały tydzień oraz jak i co mam zwiększać po pewnym czasie. Dzięki bardzo. Proszę o szybkie odpowiedzi gdyż zależy mi na czasie.
Szacuny
12
Napisanych postów
2885
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
32920
Biceps tak szybko nie rosnie, a do tego obwod ramienia to w 70% triceps, wiec go tez powinienes trenowac. I troche smiesznie bedzie wygladalo duze ramie, przy znikomej klacie czy naramiennych. Oraz umieszniona klata bedzie smiesznie wygladala bz szerokosci. A duzy korpus bedzie smiesznie wygladal przy malych i malo umiesznionych nozkach. Wiec cwicz cale cialo a biceps tez bedzie rosl, a nawet szybciej niz jakbys mial go samego cwiczyc.
w innym swoim poscie piszesz ze chcesz sie odchudzac a tutaj zalezy Ci na wzroscie bicepsa. - oba cele maja sie nijak do siebie
Zmieniony przez - kooteK92 w dniu 2009-09-08 16:50:30
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja mam takiego w szkole który ma chude nogi, klata, barki, plecy są jak pięty komara a w biceps ma strasznie rozbudowany. i wierz mi śmiesznie wygląda..
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
45
nie chodzi mi o ładny wyglą ale o siłe.gram w kosza i przyda sie tam troche siły. zobacz sobie gortata. ma wielkie mięśnie i nie wygląda strasznie. chodzi mi o właśnie o takie mięśnie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Przylacze sie tylko choru wyzej:
cwicz cale cialo, cwicz cale cialo, cwicz cale cialo, cwicz cale cialo, ... :)
Ktos tu gdzies napisal: "chesz miec duzy biceps cwicz nogi !" i to nie jest zart a czemu to doczytaj :)
BTW: mocne plecy i brzuch tez sie przydaja. Super uczucie jak ktos odbije sie od Ciebie i wyrznie dupskiem w parkiet a Ty nie drgniesz nawet - i bic tu sie nie przyda na nic :)
Nie licz ze Ci biceps urosnie w miesiac, ale jakbys sie zabral za porzadny trening 2 - 3x w tygodniu typu FBW to po 3 - 4 miesiacach z pewnoscia beda duze postepy. Do tego oczywiscie odpowiednia dieta.
Wiec teraz szybko zagleb sie w lekture i wrzuc cos do oceny bo planu za Ciebie nikt Ci nie ulozy.
pozdrawiam
Zmieniony przez - DARNOK35 w dniu 2009-09-08 19:24:51
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1917
poza tym chlopie, ci co cwicza MC, przysiady z obciazeniem generuja wiecej testosteronu wlasnego w organizmie dzieki czemu sa szybsze postępy przyrostu masy miesniowej - no chyba ze olewasz szybki postęp ;P
krótko mówiąc - szkoda twojego potu na cwiczenia jednej grupy miesni, to tak jakbys siadal do rikszy na zasadzie: wezme rikszarza i jego rowerek na grzbiet - na pewno szybciej dojade na miejsce :P
i to nie ja a riszkarz bedzie upocony jak swinia :P