Dzień dobry. Mam problem gdyż dowiedziałem się że prawdopodobnie mam tętniaka. Ale zacznę od początku otóż bolały mnie zatoki i głowa więc udałem się do lekarza rodzinnego który to skierował mnie do neurologa. Neurolog skierował mnie na tomografię komputerową i wynik był taki że mam zapalenie zatok i kostniaka w prawej zatoce czołowej. Zostałem skierowany do laryngologa, lekarz stwierdził że mam skrzywienie przegrody nosowej i poddał mnie zabiegowi. Po zabiegu muszę przyznać że polepszyło się oddychanie i nawet zatoki mniej mnie bolą ale głowa jednak nie przestała boleć. Po wizycie u laryngologa zostałem skierowany na powtórne badania tomograficzne lecz tym razem z kontrastem i okazuje się że- cytuję - "...ponadto w ujętej części podstawy mózgu w badaniu po kontrastowym wzmocniła się patologiczna struktura śr.około 0,4 cm w okolicy pogranicza lewej tętnicy przedniej mózgu i łączącej przedniej odpowiadająca tętniakowi - nie można dokładnie stwierdzić,czy odchodzi od tętnicy łączącej przedniej czy odcinka A2 lewej tętnicy przedniej..." - koniec cytatu. Kiedy poszedłem z tym wynikiem do laryngologa lekarz skierował mnie do neurologa ale jak wszystkim wiadomo na wizytę muszę czekać około miesiąca dlatego też postanowiłem napisać na tym forum i dowiedzieć się czy mam poważną zagrażającą życiu chorobę? Słyszałem że tętniak to poważna sprawa. Serdecznie pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Witam.
Tętniak jest groźny wtedy kiedy nie wiemy że go mamy.Istnieje wtedy zagrożenie niespodziewanego pęknięcia.
Czekaj spokojnie na wizytę u specjalisty zapewne wszystko dokładnie Ci wyjaśni.
Pozdrawiam.
Tętniak jest groźny wtedy kiedy nie wiemy że go mamy.Istnieje wtedy zagrożenie niespodziewanego pęknięcia.
Czekaj spokojnie na wizytę u specjalisty zapewne wszystko dokładnie Ci wyjaśni.
Pozdrawiam.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!