Witam, czy miał ktoś może przeprowadzany zabieg tenedezy bicepsa. Od ponad 2 lat mam problemy z barkiem, naderwałem długą głowę bicepsa, miałem rozlany płyn stawowy itp. od pory urazu minęło już sporo czasu mięśnie się zrosły i na USG wszystko wygląda ok. Niestety co jakiś czas wraca ból przy nieco większych ciężarach ale też w różnych fizycznych czynnościach w życiu codziennym. Lekarz stwierdził że problemem jest niestabilność długiej głowy bicepsa i usunąć ją można tylko operacyjnie. Boję się że po zabiegu nie wrócę na siłownie, dlatego proszę o wypowiedzenie się osób które miały taki zabieg. Jak długo ręka w usztywnieniu, ile trwa rehabilitacja, jak z powrotem do sportu, czy warto?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Spróbuj na biceps okłady z korzenia żywokostu lekarskiego, na pewno nie zaszkodzi. Jeśli możesz od czasu do czasu(np. 2 razy w tygodniu) swobodnie zwisaj na drążku np. 4 serie po 15 sekund w celu rozciągnięcia mięśni. Co do operacji nie jestem w stanie Tobie pomóc, może ktoś inny się wypowie.
...
Napisał(a)
Ok, ale w czy ma mi to pomóc? Jakie działanie ma ten korzeń?
Zmieniony przez - maso01 w dniu 2015-10-10 09:41:41
Zmieniony przez - maso01 w dniu 2015-10-10 09:41:41
...
Napisał(a)
Jakie zwisanie? Jeszcze pogorszysz sobie bark.
Jestem 1.5 roku po tenodezie bicepsa. Chodze na siłce podciągam się itp itd.
Rękę po operacji czuje... są lepsze i gorsze dni ale naprawde na wiele mogę sobie pozwolić;)
Jestem 1.5 roku po tenodezie bicepsa. Chodze na siłce podciągam się itp itd.
Rękę po operacji czuje... są lepsze i gorsze dni ale naprawde na wiele mogę sobie pozwolić;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Drętwienie palców, pare pytań...
Następny temat