Szacuny
4
Napisanych postów
46
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
695
witam od jakiś 5 lat mam trądzik próbowałem juz wielu leków(maści,kremy,antybiotyki m.in tetrysal)Lecz nic nie pomaga wydałem kupe kasy w błoto,co do dermatologów to 99% z nich to kompletne barany przepisują coś co nie przynosi najmniejszej poprawy,nie wspomne ile to mnie wszystko kosztowało.I tu kierujem pytanie do was czy znacie jaieś skuteczne metody w leczeniu trądzika proszę o pomoc......
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
0
cześć ja mam trądzik 2 lata chodze i lecze go wydałam bardzo dużo poeniędzy na lekarstwa ale czasem jest lepiej czasem gorzej bardzo bym chciała nie mieć juz trądziku prosze pomóżcie
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
14
Z tym trądzikiem tak jest, ze niestety walka jest długotrwała.
Ja obecnie biorę tetracyklinę i regularnie na noc smaruję cała twarz kremem Acne Derm. No i zauważam poprawę, pory są sciagnięte, skóra nie przesuszona. Mam tylko nadziję, że jak skończę antybiotyk to nie nastąpi fala wyprysków i sam Acne Derm zapanuje nad moja twarzą.
Tez wydałam górę pieniędzy na różne specyfiki, benzacne, davercin, differin, miałam kiedyś nawet pomysł na roaccutane, ale na szczęście wtedy nie było mnie na to stać, a teraz nie zrobiłam tego błędu. Na szczęście moja twarz nie wymaga aż takiej interwencji.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2
Sam mam trądzik juz 2 lata i wiem jaki to koszmar. Nieraz wstydziłem się pokazać na ulicy. Ale nie ma sie co żucać że leki nie pomagaja. Przestudiowałem juz mnóstwo artykułówa na ten temat i wiem że każdy ma inny trądzik. Ponadto trądzik trzeba leczyć u lekarza poniewarz może dojść do zakarzenia i trądzik zacznie pojawiać się na plecach. Sam lekarz przepisał mi Acne-derma. Ale nie kierujcie się tą nazwą tylko idzcie do lekarza(dermatologa). Nie wiem czy to jest jakieś pocieszenie ale trądzik z wiekiem sam przejdzie
Szacuny
2
Napisanych postów
199
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2214
Zadaniem jelita grubego jest odtruwanie organizmu. Chińczycy mawiają: "to, czego nie wydali jelito grube, musi zostać wydalone przez skórę". Wypryski i trądzik (akne) są rezultatem gorącej wilgoci w jelicie grubym, będącej skutkiem błędnego odżywiania.Cukier i produkty mleczne tworzą w jelitach idealne warunki do osiedlania się niewłaściwych rodzajów bakterii.
Pełnoziarnisty ryż doskonale odtruwa jelito grube i jest zalecany przy wszelkich tego typu problemach"
Cytat z mojej ulubionej książeczki "Odżywianie według pięciu przemian"
Niebawem postaram sie wszystko dogłębniej opisac,
bo wiem jak tami"problem" mozę wkór**ać!.
Johnny Dybator- przyszły mąż Dody
Przysiady=KoKS
"Dybuj, dybuj i się nie przedybuj,ale zdybuj"