witam
planuje za pół roku zapisać sie na boks, ale przez ten czas chce pocwiczyc troche w domu,zeby
''przyjsc z czyms do ludzi'' ,a nie zeby rzucac sie w oczy,ze jestem tam najslabszy lub jednym z ..
i tu pytanie, jaki trening obrać? wiem,ze dla boksera wazna jest przedewszystkim wytrzymałość mięśni a dopiero potem siła wypracowana przez ciężary, mimo to ciężko cwiczyc z powodzeniem boks, cwiczac jedynie pompki podciagania brzuszki itp, wiadomo,ze trzeba dolozyc troche cwiczen z ciezarami, z tego co wiem, to szrugsy i przysiady ze sztangą na barach i wyciskanie sztangi z za głowy są ok pod boks,
jak połączyć te treningi , pomóżcie
ćwiczenia interwałowe piłki lekarskie narazie odpadają ,na to przyjdzie jeszcze czas,
wstępnie myślałem o czymś takim
Wtorek (fbw z własnym ciałem)
przysiady
wspiecia na palcach
podciaganie
pompki odwrotne
pompki klasyczne
wznosy nóg na drążku
czwartek (cwiczenia z ciężarami)
przysiady z jednoczesnym wyciskaniem sztangi z za głowy
wyciskanie sztangi z za głowy (większy ciężar )
wznosy barków ze sztangą
sobota
pompki klasyczne z rękami na podwyższeniu 10 serii
wznosy nóg na drążku 10 serii
bieganie
planuje za pół roku zapisać sie na boks, ale przez ten czas chce pocwiczyc troche w domu,zeby
''przyjsc z czyms do ludzi'' ,a nie zeby rzucac sie w oczy,ze jestem tam najslabszy lub jednym z ..
i tu pytanie, jaki trening obrać? wiem,ze dla boksera wazna jest przedewszystkim wytrzymałość mięśni a dopiero potem siła wypracowana przez ciężary, mimo to ciężko cwiczyc z powodzeniem boks, cwiczac jedynie pompki podciagania brzuszki itp, wiadomo,ze trzeba dolozyc troche cwiczen z ciezarami, z tego co wiem, to szrugsy i przysiady ze sztangą na barach i wyciskanie sztangi z za głowy są ok pod boks,
jak połączyć te treningi , pomóżcie
ćwiczenia interwałowe piłki lekarskie narazie odpadają ,na to przyjdzie jeszcze czas,
wstępnie myślałem o czymś takim
Wtorek (fbw z własnym ciałem)
przysiady
wspiecia na palcach
podciaganie
pompki odwrotne
pompki klasyczne
wznosy nóg na drążku
czwartek (cwiczenia z ciężarami)
przysiady z jednoczesnym wyciskaniem sztangi z za głowy
wyciskanie sztangi z za głowy (większy ciężar )
wznosy barków ze sztangą
sobota
pompki klasyczne z rękami na podwyższeniu 10 serii
wznosy nóg na drążku 10 serii
bieganie