PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
jeżeli nie masz jakichś problemów z krerosłupem typu chronicznego i nie wyleczonego - choc rwa może powrócić, ale ona może sie także i pojawic u każdego do tej pory zdrowego.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
I najważniejsze to wzmacniać mięśnie brzucha bo one stabilizują kręgosłup.
Here we stand or here we fall, history won't care at all...
Większość problemów można rozwiązać, a rwa wcale nie jest najgorszym

Po pierwsze należy pozbyć się zbędnego obciążenia i postarać o kratę na brzuchu, a później łapać czyste mięcho

Po drugie po każdym treningu trzeba się rozciągać i rozluźniać kręgosłup, czyli poleżeć, powisieć na drążku, a na koniec wykonać streching.
Przemyśleć plan treningowy tak by maksymalnie zmęczyć mięśnie, a minimalnie obciążyć kręgosłup. W tym celu należy zastanowić się, kiedy kręgosłup jest przeciążony w największym stopniu, kiedy w mniejszym, a kiedy w najmniejszym.
Powiem tyle, że wcale nie musisz rezygnować z ćwiczeń podstawowych, ale będziesz je wykonywał inaczej.
Np na barki:
-Tył leżąc na brzuchu 4 serie
-Bok oburącz stojąc 4 serie
-Wyciskanie żołnierskie, ~60% ciężaru który dasz radę podnieść 10 razy normalnie + unoszenie sztangielek przodem stojąc + podciąganie sztangi wzdłóż tułowia (gigant seria) x4
Odpoczynki między seriami i gigant seriami 90 sekund.
To taki przykład, w którym możesz się przekonać, że można ćwiczyć mając problemy z kręgosłupem

Moge Ci coś zaproponować, ale wklej najpierw swój obecny plan.
Co jeszcze dodam, może sprawdzić się na Tobie plan podówjnie dzielony push/pull.
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Wszystko co mam zdobyłem sam :)
Rusku złote słowa, tak zamierzam ale barki jakoś zrobić muszę, a bezpiecznych ćwiczeń z solidnym ciężarem brak
Mawashi wielkie dzięki, brzmi to sensownie. Problemy zaczęły się przy przysiadzie coś zabolało, potem bylo już coraz gorzej. Wtedy najprawdopodobniej rozdzielilo się jądro w dysku. Planu pod rwę jeszcze nie zrobiłem, na razie ćwiczenia zbieram i potem je poskładam. A co to jest podwójnie dzielony push/pull?
Pablos mam przesunięcie cz. jądra w kierunku rdzenia w dyskach L4/L5 - ból w krzyżach i L5/S1 - to powiększa ból krzyży i powoduje dodatkowo ból lewej nogi. Do tego zgniecenie i odwodnienie tych dysków. I tak to z grubsza wygląda