mam pytanie jak nazywa sie trick który wykonuje ronladinho w filmiku kiedy jest mały i duzy podbija piłke podajac jedna noga na druga markuje przezut na jedna strone a pozniej idzie w druga robi ten zwód zaraz przy lini autu .macie moze filmik jaks ie tego nauczyc i jak on sie nazywa
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Charlie888 widać zę nie często oglądasz polskich piłkarzy w akcji ,większość potrafi dobrze dryblować a nie którzy nawet gole zdobywają.
Życie to boisko,na którym nie gra się czysto.
...
Napisał(a)
kosmos się nazywa
Nie da sie nauczyc .
Zmieniony przez - Chilavert w dniu 2008-06-19 11:29:42

Nie da sie nauczyc .
Zmieniony przez - Chilavert w dniu 2008-06-19 11:29:42
Praca trenera jest jak molo , zawsze kiedyś się kończy :)
...
Napisał(a)
Z takim podejściem Chilavert to nic dziwnego że wszyscy narzekają na "gwiazdki" w naszej reprezentacji, które nie potrafią zrobić choćby jednego skutecznego zwodu...
Ronaldinho przecież nie urodził się z tymi trikami wrytymi w mózg tylko ciężko nad nimi pracował. Inna sprawa, że ma talent i później pewne zagrania wyoknuje instynktownie, ale dla zwykłego szaraka podpatrywanie gwiazd i próba naśladowania to również bardzo dobry trening...Z tego co wiem to człowiek (czyli piłkarz też) powinien dążyć do samoudoskonalania swoich możliwośći niezależnie od stopnia w swojej karierze...
Ronaldinho przecież nie urodził się z tymi trikami wrytymi w mózg tylko ciężko nad nimi pracował. Inna sprawa, że ma talent i później pewne zagrania wyoknuje instynktownie, ale dla zwykłego szaraka podpatrywanie gwiazd i próba naśladowania to również bardzo dobry trening...Z tego co wiem to człowiek (czyli piłkarz też) powinien dążyć do samoudoskonalania swoich możliwośći niezależnie od stopnia w swojej karierze...
...
Napisał(a)
talent to jest pic na wode
każdy człowiek ma takie same szanse na osiągnięcię sukcesu
warunkuje to jedynie otoczenie w jakim się żyje.
można mieć predyspozycje wydolnościowe-wytrzymałościowe czy siłowe
chociaż ciężką pracą też je można poprawić, a reszta to ciężka praca nic więcej
wszystkiego można się nauczyc.
każdy człowiek ma takie same szanse na osiągnięcię sukcesu
warunkuje to jedynie otoczenie w jakim się żyje.
można mieć predyspozycje wydolnościowe-wytrzymałościowe czy siłowe
chociaż ciężką pracą też je można poprawić, a reszta to ciężka praca nic więcej
wszystkiego można się nauczyc.
...
Napisał(a)
Talent to nie "pic na wodę". Mianem talentu można określić (np. w piłce nożnej) jak organizm adaptuje sobie umiejętności uczone na treningach. U niektórych układ nerwowy zapewne uznaje pewne ruchy za sztuczne i za wuja nie nauczy się ich (znam pewne przypadki osób, które choćby i trenowały 10 lat to chyba nie nauczą się łapać piłki na stopę...)
...
Napisał(a)
według szkółki Ajaxu talent da się opisać, a jest to koordynacja, inteligencja boiskowa, szybkość. Nie jest do końca tak, że wszyscy na starcie mamy po równo, niektóre cechy są wrodzone, ale większość można doskonalić i rozwijać.
a co do tego tricku to nie jest to jakiś specjalnie bardzo trudny trick.
a co do tego tricku to nie jest to jakiś specjalnie bardzo trudny trick.
Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html
...
Napisał(a)
bodymaker, właśnie w tym tkwi tragizm, że jest to jeden z podstawowych ruchów, a niektórzy NIGDY go nie opanują (podałem go dla kontrastu)...Po prostu.
EDIT:
Chyba że chodziło Ci o ten trik Ronaldinho, bo nie skumałem do końca
Zmieniony przez - Charlie888 w dniu 2008-06-19 16:44:52
EDIT:
Chyba że chodziło Ci o ten trik Ronaldinho, bo nie skumałem do końca

Zmieniony przez - Charlie888 w dniu 2008-06-19 16:44:52
...
Napisał(a)
trików to się każdy nauczy czy to wcześniej czy później, ale grać na dużym boisku na odpowiednim poziomie to już nie koniecznie.
Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html
...
Napisał(a)
on napewno tak sie nazywa bo ja nie moge go nigdzie znlaesc jak mozecie wklejcie linka z filmikiem lub opisem tego tricku
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
ile przerwy w wakacje ?
Następny temat