Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
czy ktos moglby mi opisac, na ile pozwalaja na to realia internetu, jak to wyglada? tzn wiem jak to wyglada z zewnatrz i pare razy probowalem to zastosowac i...zero efektu, klient po prostu wstal i wyciagnal mnie z uwieszonymi na sobie moimi nogami!
wniosek z tego prosty- zupelnie nie wiem o co w tym chodzi!
: )
tak wiec prosze o rzeczowe porady.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
WIEM o tym KASK, dlatego szczerze mowiac niechetnie napisalem tego posta, liczylem na to ze moze uslysze jakos przypadkowo jedno madre zdanie bedace kluczem do tej calej zagadki : ) cos...o czym zupelnie nie myslalem robiac to.
bardzo chcialbym robic to po okiem instruktora ale jak na razie w sprawie 2giej grupy bjj w gfdansku jest.....ciszaaa,
zero wiadomosci, niestety.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Może nie wiesz że jago szyja ma leżeć na jego barku bo mu właśnie ręke musisz po to wyciągnąć odpowiednio i dlatego nie działało.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Bo z jedenej strony jego szyja jest przygnieciona jego barkiem a z drugiej twoją nogą.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak no przecie jak lapiesz gościa w trujkonta to nie przygniatasz mu szyj do swojej kości łonowej tylko podkładasz jego bark tam.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jedna noga jest ułożona z tyłu szyi, dokładnie na lini obu barków(dlatego przy zakładaniu trójkąta musisz być skręcony w jedną stronę, a w którą, to zależy którą nogę masz na szyi przeciwnika) wówczas dążysz (pomagając sobie ręką) aby drugą nogą zapiąć trójkąta. Jeżeli przeciwnik wstaje to chwytasz go ręką w zgęciu jego nogi i przyciągasz do siebie, wtedy już napewno niezdoła się podnieść.
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
37791
przy ataku od strony głowy zaplatasz nogi, przewracasz przeciwnika na bok, wiążesz jedną z rąk, przesuwasz udo tak zeby lezało pod potylicą duszonego a nie pod jego plecami, drugą nogę wsuwasz w zgięcie kolanowe tej pierwszej, wybierasz mocno drugą rękę i zaciskasz.
moze niedługo zrobię fotki przejścia, bo ja widze wiele osob robi to źle, nawet nie zdając sobie sprawy.
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin