ostatnio w telewizji mówili że puszka tuńczyka posiada kupe rtęci, ja jem jedna puszke na dzień,dwa, bo to przecież samo białko i bardzo dobre w dodatku..myślicie że te całe puszki z rtęcią mogą mieć jakiś bardzo negatywny wpływ na zdrowie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
napewno mogą, jeżeli Ci się takowe będą często trafiać...
Wydaje mi sie ze 2-3 na tydzień to w miare optymalna ilość..
W tv też coś o łososiach mówili...
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-01-05 21:26:37
Wydaje mi sie ze 2-3 na tydzień to w miare optymalna ilość..
W tv też coś o łososiach mówili...
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-01-05 21:26:37
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
...
Napisał(a)
"puszka tuńczyka posiada kupe rtęci, ja jem jedna puszke na dzień,dwa"
nie jedz puszki, tylko tuńczyka, który się w niej znajduje - i po problemie
nie jedz puszki, tylko tuńczyka, który się w niej znajduje - i po problemie
Ile do... czyli liczniki do wydarzeń http://ile-do.pl.pl
oraz
Kuchnia wietnamska na http://pyzamadeinpoland.pl
...
Napisał(a)

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
dobra ale na powaznie to ja tez kupuje puszki z tunczykiem w sosie własnym (1,50 zl) i teraz mam niby zaprzestac bo wynalezli rtec ? t oczym mozna zastapic cenowo taki produkt ? makrela wedzona dobry pomysł
...
Napisał(a)
Z tą rtęcią to sytuacja podobna jak z łososiami norweskimi (też o metale ciężkie) raz pisali że jak zdrowa ryba to tylko łosoś teraz że ma ww. O ile z łososiem norweskim sprawa stała od kilku lat o tyle z tuńczykiem myślę że nie warto robić gwałtownych ruchów (nie przesadzać z ilościami).
Jak jednak chcesz zastąpić to weź inną tanią rybę niekoniecznie z tak wysoką ilością białka - weź tłustą morską bo nie ma jak dobry tłuszczyk (no i nie smakuje jak suche drzazgi z tuńczyka)
Jak jednak chcesz zastąpić to weź inną tanią rybę niekoniecznie z tak wysoką ilością białka - weź tłustą morską bo nie ma jak dobry tłuszczyk (no i nie smakuje jak suche drzazgi z tuńczyka)
Sog nie wystawiony jest nic nie warty!!
http://www.sfd.pl/temat176217
...
Napisał(a)
Jakies ilosci na pewno sa. Mysle ze skoro dopuszczono do sprzedazy to nie jakies ogronme tylko dopuszczalne. W nabiale i w wielu innych produktach tez jest troche rteci. Nie nalezy przesadzac z jedzeniem. Tunczyk wychodzi w sumie dosc drogo, taniej i lepiej na pewno wyjdzie panga.
Zmieniony przez - domer w dniu 2007-01-06 09:49:56
Zmieniony przez - domer w dniu 2007-01-06 09:49:56
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
no ja nie wiem czy ta panga wyjdzie taniej bo w intermarche puszka tuńczyka chodzi za 1,30
...
Napisał(a)
no eee Panga od Tuny tańsza?
to chyba wy w innej strefie klimatycznej życjecie

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Liczac ze najtanszy tunczyk w kawalkach w sosie wlasnym kosztuje ok 2zl (biedronka). Jest w nim 130g tunczyka to 1kg bedzie kosztowal ok 15zl. Panga 1kg kosztuje ok 12zl, odliczajac % zamrozonej wody wyjdzie podobnie cenowo a jakosc o niebo lepsza
Oczywiscie o rozdrobnionym syfie nawet nie wspominam.
Zmieniony przez - domer w dniu 2007-01-06 14:18:24

Oczywiscie o rozdrobnionym syfie nawet nie wspominam.
Zmieniony przez - domer w dniu 2007-01-06 14:18:24
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!